"Blijf in gesprek over MFG Swifterbant"

DRONTEN
Dorpsbelangen Swifterbant en stichting De Oeverwal doen een oproep aan de gemeenteraad van Dronten om met elkaar in gesprek te blijven over het Multifunctioneel Gebied Swifterbant.

Vorige week stuurde de raad een brief naar de stichting, waarin de raad voor 15 januari duidelijkheid eiste over de plannen voor het gebied in het dorp. Op de plek van kerkcentrum De Hoeksteen moeten het dorpshuis, de bibliotheek, dagbesteding voor ouderen en seniorenwoningen worden gecombineerd.

Door verschillende aanpassingen in de plannen staat die opzet op losse schroeven en krijgt de stichting ze financieel niet rond. De stichting had de raad uitgenodigd hierover op 7 januari te praten, maar in hun brief aan De Oeverwal wijzen de fractievoorzitters uit de raad zo'n gesprek af en eisen zij duidelijkheid over het business plan.

Dorpsbelangen vindt het van groot belang dat het MFG er komt, inclusief dagopvang voor ouderen. De vrees bestaat dat ouderen Swifterbant verlaten als in het dorp geen zorgvoorzieningen blijven bestaan. Vanwege het belang van het totale plan nodigen de stichting en Dorpsbelangen het college van b en w en de gemeenteraad uit in gesprek te gaan.

reacties (2)

 • ger.

   

  vast niet.let maar eens op

  reageer
 • INge

   

  Er staat: Op de plek van kerkcentrum De Hoeksteen moeten het dorpshuis, de bibliotheek, dagbesteding voor ouderen en seniorenwoningen worden gecombineerd. Komt er geen nieuwe kerk dan?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert