"Blijf in gesprek over MFG Swifterbant"

DRONTEN • Vr 26 december 2014 | 13:41 • Vrijdag 26 december 2014 | 13:41
Dorpsbelangen Swifterbant en stichting De Oeverwal doen een oproep aan de gemeenteraad van Dronten om met elkaar in gesprek te blijven over het Multifunctioneel Gebied Swifterbant.

Vorige week stuurde de raad een brief naar de stichting, waarin de raad voor 15 januari duidelijkheid eiste over de plannen voor het gebied in het dorp. Op de plek van kerkcentrum De Hoeksteen moeten het dorpshuis, de bibliotheek, dagbesteding voor ouderen en seniorenwoningen worden gecombineerd.

Door verschillende aanpassingen in de plannen staat die opzet op losse schroeven en krijgt de stichting ze financieel niet rond. De stichting had de raad uitgenodigd hierover op 7 januari te praten, maar in hun brief aan De Oeverwal wijzen de fractievoorzitters uit de raad zo'n gesprek af en eisen zij duidelijkheid over het business plan.

Dorpsbelangen vindt het van groot belang dat het MFG er komt, inclusief dagopvang voor ouderen. De vrees bestaat dat ouderen Swifterbant verlaten als in het dorp geen zorgvoorzieningen blijven bestaan. Vanwege het belang van het totale plan nodigen de stichting en Dorpsbelangen het college van b en w en de gemeenteraad uit in gesprek te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel