Man ernstig gewond aan hand door illegaal vuurwerk

LELYSTAD
Een 24-jarige man uit Lelystad heeft vrijdagnacht ernstig letsel aan zijn hand opgelopen toen hij illegaal vuurwerk afstak. Dat gebeurde rond 00.30 uur, aan De Stelling in Lelystad.

Volgens de politie was de man bezig met het afsteken van zogenoemde cobra's en ging het vuurwerk door nog onbekende oorzaak af in zijn hand.

De politie waarschuwt via Twitter om verstandig te zijn en van dergelijk vuurwerk af te blijven.

reacties (55)

 • Ilse

   

  Aan alle dames en heren die hier roepen; in andere landen is het wel toegestaan, doe mij en heel veel andere mensen een groot plezier en ga het lekker in die andere landen afsteken tijdens de komende dagen. Geen gezeur, geen bekrompen gedoe. Gewoon lekker naar die o zo tolerante landen om daar lekker te knallen!

  reageer
 • Het heeft NIETS met veiligheid te maken. Vuurwerk wordt gemaakt volgens de Europesche VEILIGHEIDS eisen, de zogenaamde CE eisen. Alleen de bekrompen Nederlandse wetgeving(anti vuurwerk lobby), maakt het gebruik en verkoop illegaal.

  reageer
 • John

   

  Dat heet nou "De VINGERS branden wie het niet in de HAND heeft als het uit de HAND loopt!

  reageer
 • swift

   

  gelijk een taakstraf geven in 1e week van 2015 . kan hij mooi vuurwerk opvegen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Al jaren is dit het seizoen van de afgerukte vingers, er komen ieder jaar weer een paar blinden bij, en op 1 januari staat er standaard in de krant "de politie spreekt van een rustige jaarwisseling" terwijl politie en brandweer de hele nacht in touw zijn om een soort van kleine burgeroorlog in goede banen te leiden. Onder de vlag van 'traditie' zijn we jaarlijks gedurende een aantal uren volledig de weg kwijt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • tjonge

   

  onder welke steen heb jij gelegen?? dit kan zeker wel heb het zelf eens mogen ervaren! gelukkig zonder teveel nare gevolgen maar toch

  reageer
 • haha

   

  en WAAROM is het illegaal... juist omdat ze de veiligheid niet kunnen GARANDEREN!!

  reageer
 • Jopke

   

  Waarom zou ik braaf de gebruikte batterijen netjes afvoeren, terwijl er ongelooflijk grote hoeveelheden zware metalen op onze leefomgeving neerkomen? Traditie? Commercie! Net als de pro-rooklobby, maw fabrikanten en handelaren. Ophouden met die zinloosheid.

  reageer
 • B. Oem

   

  Boontje komt om zijn l(o)ontje? Beetje dom... Vanaf 2015 kan betrokkene in een real life spotje figureren; is het toch nog ergens goed voor. En waarschijnlijk stemt hij nu voor een vuurwerkverbod...

  reageer
 • Karin

   

  Hoeveel miljoenen mensen zijn er die er NIET van genieten? Poe poe het zijn maar een paar knallen? Vanaf september worden we bijna elke nacht wakker van keiharde knallen. Er lopen kinderen door de stad die rotjes gooien, liefst voor je voeten natuurlijk. Maar degenen die er wel last van hebben, wordt niks gevraagd. Ik gun iedereen z'n vuurwerkpret, maar mag het dan alsjeblieft tot 1 dag in het jaar beperkt blijven?

  reageer
 • Henk

   

  Er is in Nederland momenteel ook echt een achterlijk beleid, hadden ze gewoon vuurwerk uit België toegestaan had dit vuurwerk nooit zo populair geweest in Nederland.

  reageer
 • Dave

   

  Niet voor niets dat Nederland dit vuurwerk heeft verboden. Anders gezegd, de keuringsdienst heeft aan de hand van hun ervaring en deskundigheid hiertoe beslist. Dus vuurwerk in NL= gekeurd vuurwerk door NL. Iets meer knallen? Merendeel van Nederland is juist dat zat. Vuurwerk hoort met oud&nieuw en niet onverwachts op een tijdstip en een volume dat een jochie uitkomt. En als je dan toch wil genieten, doe dat dan op zo een manier dat een ander er geen last van heeft. Want in de nacht afsteken, dat is wel degelijk egoïstisch.

  reageer
 • Alleen Nederland heeft op dit moment een erg bekrompen mentaliteit van zogenaamde veiligheids eisen, ingegeven door een anti vuurwerk lobby en heeft werkelijk NIETS met echte veiligheid te maken. Het gevaar zit in de STOMME manier, waarop sommige mensen met vuurwerk omgaan.

  reageer
 • Dave

   

  Soms wordt je van moe van bepaalde figuren: scheuren door de straat met een brommer en auto en als je zo iemand aanspreekt, dan krijg je allerlei ziektes naar je hoofd. Rondom de feestdagen wordt je in de nacht wakker van een harde knal, anders wel de kinderen. Deze keer sprak KARMA zich uit: die niet horen wil.... Ik hoop dat de verzekering inziet dat hij illegaal vuurwerk afstak en voor alles zelf moet opdraaien. Want voor dit gedrag, dat een lange geschiedenis heeft, hoeft de maatschappij niet bij te dragen. Laat hem het ook maar flink voelen in zijn portemonnee. Misschien dat 'ie dan wel begrijpt dat er een ommezwaai van asociaal naar sociaal gedrag nodig is om erger te voorkomen.

  reageer
 • Luister

   

  Ongelofelijk weer een kneus die niet ken omgaan met vuurwerk. De Cobra's komen uit Italië van het bedrijf Di Blasio Elio. Goed gekeurd vuurwerk met CE vuurwerk wat is toegestaan is in Italië, Polen,Tjechië ect.. Mensen die niet met vuurwerk ken omgaan, ligt dus niet gelijk aan het vuurwerk! Vuurwerk=vuurwerk dus geen bommen, granaten of wat voor onzin dan ook. Pak de vandalen en de relschoppers eruit. Wel heel erg egoïstisch om meteen af te schaffen vindt je niet? Natuurlijk denk je niet aan dat er duizenden wel niet miljoenen mensen er PLEZIER aan beleven en goed er mee omgaat. En rond December hoor je wat knallen, nou poeh poeh?! Hoort erbij en zeur asjeblieft niet zo om dat vuurwerk en laat andere mensen er WEL van genieten!

  reageer
 • San

   

  Illegaal vuurwerk is vuurwerk wat niet voldoet aan ALLE wettelijke eisen: http://www.vraaghetdepolitie.nl/sf.mcgi?1745 dus ook veiligheids eisen

  reageer
 • San

   

  Dan nog is het illegaal met reden, dus degenen die het in huis halen en dan toch de vingers eraf knallen.... eigen schuld

  reageer
 • Peter

   

  Wat een sterk argument! Internet staat wel veel meer op.. vernieling door vuurwerk zal nog hoger worden als je zoiets gaat verbieden doordat de invoer van illegaal vw nog hoger gaat worden

  reageer
 • Leander

   

  Moet je vuurwerk maar op de normale manier afsteken. Cobra heeft een lang standaard visco lont en je hebt tijd zat. Behalve als je hem dus inderdaad middenweg aansteekt(bij al het vw niet handig) of er zelf aan gaat prutsen..

  reageer
 • Jeroen

   

  Net zoals zwarte piet, altijd de gemekker over tradities enzo, gewoon verbieden die rotzooi. ...

  reageer
 • Peter

   

  alle vuurwerk verbieden scheelt een hoop centen. Gewoon professioneel laten doen. Al dat gemekker over traditie iedere keer. Verbieden die rotzooi!

  reageer
 • Het gaat HELEMAAL niet om veiligheids eisen, maar om geluid en verdere overlast. De veiligheids eisen liggen Europees vast.

  reageer
 • Piet

   

  Gewoon al het vuurwerk verbieden. YouTube staat vol met filmpjes van vernielingen en zwaar vuurwerk. Helaas wil de groep met * jong niet luisteren, dus dan maar een verbod.

  reageer
 • maan

   

  Snap je zelf nog wel wat van je verhaal? Ik snap er geen bal van.

  reageer
 • wilma

   

  Oei wat zal een vuurwerk hebben gegeven.... Maar ja je blijft een rund als je met vuurwerk stunt

  reageer
 • San

   

  en waarom is het vuurwerk hier illegaal? omdat het niet voldoet aan de Nederlandse veiligheidseisen. niet zo janken. ze weten waar ze aan beginnen als ze illegaal vuurwerk in huis halen

  reageer
 • San

   

  Zelfs te dik zijn kan buiten mensen hun schuld om gebeiren (medicijnen, verstoorde hormoonspiegel,etc) dus dat is gewoon een verzekeringskwestie, maar illegaal vuurwerk op een illegaal tijdstip afsteken is vragen om problemen. en dan zeg ik: wie zijn vingers brandt...

  reageer
 • Anoniem4

   

  Hier heb ik absoluut geen medelijden mee!

  reageer
 • Beckx

   

  Je zult het op zolder hebben liggen, zo'n illegale 100.000 klapper. Heel verantwoordelijk, vooral als je kinderen daar liggen te slapen.... Erg dom!

  reageer
 • Anoniempje123

   

  En natuurlijk krijgt vuurwerk weer de schuld... Vuurwerk kan (Ja zelfs illegaal vuurwerk) Nooit Maar dan ook echt NOOIT te vroeg afgaan zonder dat je m fatsoenlijk kan weg gooien of weg rennen. De fout ligt bij de man zelf, tuurlijk het is triest dat zn hand weg is maar denk dan ff na... waarschijnlijk heeft hij een of andere pruts aansteker gebruikt waardoor de vlam al bij het begin van t lontje begon ipv een aansteeklont of een gasbrandertje... Maar illegaal vuurwerk "gevaarlijk" Ja voor idioten etc wel ja! Maar als je er goed mee omgaat, Lekker legaliseren die handel is lachen!

  reageer
 • Herman

   

  Vage grenzen? ? Illegaal vuurwerk afgestoken op een tijdstip dat het niet mag. Wat is hier vaag aan?

  reageer
 • maan

   

  Legaal vuurwerk ONGEVAARLIJK sinds wanneer?? Vuurwerk is altijd gevaarlijk!

  reageer
 • anoniem

   

  ja dom beter uitkijken en gewoon legaal vuurwerk hebben dat is beter en ongevaarlijk en dat willen ze zelfs al verbieden het is maar 1 keer per jaar kom op daar ben ik niet blij mee laat het gewwon zo alles het is oke niets aandoen alles je het gaat verbieden komt er allemaar meer illegaal vuurwerk binnen en alles je het niet doet dan kom er niet meer zo veel maar zoo 40 procent van de 1000 en alles je het wel doe ja don 1000 procent en meer doden en gewonden ja niks aan doe oke fijne jaawisseling

  reageer
 • Domme opmerking betreffende illegaal vuurwerk. Het is ALLEEN maar hier illegaal door ONZE wetgeving, maar in andere landen is dit vuurwerk GEHEEL LEGAAL. Ook met legaal vuurwerk volgens Nederlandse begrippen, gebeuren veel ongelukken. Het gaat om de manier, waarop je het afsteekt en dan maakt het niet uit of het legaal is of niet.

  reageer
 • Ab

   

  Zo dat doet hij ook nooit meer. Geen medelijden mee alleen jammer van de gemeenschappelijke zorgkosten.

  reageer
 • Robbert

   

  Hij is gewoon een beetje te vroeg geweest met het lontje aansteken, 31 december gaan pas echt alle handjes de lucht in! Dan is het pas oud en nieuw en tijd voor een feestje

  reageer
 • arie

   

  En de volgende met vage grenzen... Wanneer is iemand te dik? Wanneer is iemand schuldig aan een ongeval? Rij jij nooit 5 km te hard en zou jij dan ook moeten boeten? Is het wel verantwoord dat jij zelf het dak op gaat iets te repareren of heb je daar helemaal geen praktijklessen voor gehad? 83% van de 1e hulp gevallen zijn thuisklussers en thuisongelukken dus ook dom gedrag. Zou wel een boel centjes schelen in de zorgpremie...

  reageer
 • Herman

   

  Meteen maar een taakstraf wegens het afsteken van illegaal vuurwerk op een illegaal tijdstip. Meteen maar even thuis kijken bij deze man wat er nog meer ligt?

  reageer
 • Hoi

   

  Je schiet een beetje door met al die voorbeelden, Arie. Ik vind dat iemand die te dik is wel z'n maagbandje zelf moet betalen net als iemand die illegaal vuurwerk afsteekt, zijn medische behandeling moet betalen, deze keuzes maken dit soort mensen zelf, dus "Eigen schuld Dikke bult"

  reageer
 • arie

   

  OK, nu is het duidelijk! Wanneer iemand 85 rijdt op een 80 km weg en hij veroorzaakt een ongeluk dan moet hij zelf zijn invaliditeit zien te bekostigen.

  reageer
 • kees d.

   

  Hij heeft er in ieder geval nu geen handje meer van!

  reageer
 • anno1978

   

  Hopelijk is deze meneer ook schuldig aan de oerharde knallen rond om het horecapleintje zodat wij weer kunnen slapen zonder ineens recht op in bed te zitten:) Het is voor deze meneer sneu eigen schuld dikke bult. Hopelijk geen werkgever etc die nu voor zijn ziekte kosten op mag gaan draaien.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Het zou heel reëel zijn om de medische kosten bij de dader te verhalen. ( voor zover de dader / het slachtoffer "toerekeningsvatbaar" is ) . Je ziet ditzelfde in de praktijk van het verkeer overigens ook terug: veroorzaak met een borrel op maar een ongeluk, verzekeringen doen dan tegenwoordig, m.i. terecht, heel moeilijk! Bezuinigen op de zorg van mensen met keihard werken en minimaal inkomen en dan deze jongen in de watten leggen?

  reageer
 • Bert

   

  Wat is nu het probleem!!!! iedereen denkt "het gaat wel goed" Ben blij dat er geen omstanders verwondingen hebben maar alleen "die randdebiel". Ben benieuwd of hij het weer gaat doen!!

  reageer
 • Ilse

   

  Die grens ligt bij de illegaliteit, Arie. Alle dingen die opnoemt zijn legaal. Je mag nu eenmaal eten, je mag nu eenmaal autorijden en je mag nu eenmaal zelf je dakgoot proberen te repareren. Het is niet handig als je dan van je dak rolt, een ongeluk veroorzaakt met je auto of te veel eet/te weinig beweegt. Maar dat maakt het nog niet illegaal. Wat deze gast van 24 doet wel. Hij heeft illegaal vuurwerk in zijn bezit en steekt het dan ook nog eens op een illegaal tijdstip af. Allemaal keuzes, geen ongelukjes. En deze knul is 24 jaar. Geen ventje van 16. Nee, 24 jaar dus volwassen. Dus zo gek vind ik de roep niet om hem dit zelf te laten betalen.

  reageer
 • Rob

   

  Zelf laten opdraaien voor de kosten, en wat voor een reactie van de inzender dat die een vuurwerkslachtoffer gelijk stelt aan een verkeersslachtoffer. Vuurwerkslachtoffers die door eigen toedoen een paar vingers e.d kwijtraken hebben dit willens en wetens voor zich zelf veroorzaakt. Dus zelf betalen is 100% op zijn plaats. Wie met vuurwerk stunt is een rund toch.

  reageer
 • lezer

   

  Jij noemt allemaal dingen die niet verboden zijn. Illegaal vuurwerk afsteken mag niet en dat wist deze meneer donders goed. Dus eigen schuld.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ach, vroeger werd er kruit in een glazen potje of ijzeren buis gestopt, nu is het kant en klaar.

  reageer
 • erik

   

  wat hij doet is illegaal... kan je niet vergelijken met een 1 zijdig auto ongeluk....

  reageer
 • arie

   

  Ach, hij had er waarschijnlijk altijd al een handje van. Overigens vind ik het zelf opdraaien voor de medische kosten wel 1 van de meest domme dingen die ik hoor. Bij elk auto-ongeluk is er ook 1 partij schuldig. Moet die ook zelf voor de kosten opdraaien? Iemand die te dik is en suiker krijgt of een hartaanval. Ook zelf betalen? Iemand valt van het dak omdat hij zelf de goot wou repareren i.p.v. een loodgieter te laten komen. Dokken maar? Waar leg je die grens dan?

  reageer
 • Anoniem

   

  Kan de rest van Lelystad weer rustig slapen.

  reageer
 • wift

   

  eigen schuld en zelf de kosten laten betalen en dan ook echt alle medische kosten missen dat ze dan eens naar gaan denken

  reageer
 • Peter

   

  Graag zelf de kosten voor de medische kosten laten betalen !

  reageer
 • lezer .

   

  Tja..met deze mensen kan ik geen medelijden hebben. Je neemt een risico met illegaal vuurwerk.

  reageer
 • one leg

   

  eigen schuld ,ze blijven toch hardleers na alle waarschuwing,die worden gegeven straks krijgen we door dat soort sukkels een vuurwerk verbod

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert