Toekomst RTV Almere hangt aan zijden draadje

ALMERE • Za 27 december 2014 | 13:41 • Zaterdag 27 december 2014 | 13:41
De toekomst van RTV Almere hangt aan een zijden draadje. Dat zegt Liesbeth van der Heiden, de voorzitter van de lokale omroep. Het bestuur heeft bezwaar aangetekend tegen de subsidie die het krijgt van de gemeente. Dit bedrag is volgens de voorzitter te weinig en is daarnaast veel lager dan de gemeente mag uitkeren aan een lokale omroep.

Als het bezwaar niet wordt gehonoreerd, is het afgelopen voor RTV Almere. De omroep heeft zo'n 40.000 euro aan schulden. Hoe die zonder hulp van de gemeente afbetaald moeten worden is onduidelijk. De bezwaarcommissie doet over drie weken uitspraak.

Inmiddels wordt er niet meer gewerkt in het pand van de omroep. De sleutels zijn overgedragen aan de verhuurder. Die gaat op zoek naar een nieuwe huurder. Mocht RTV Almere er financieel toch uitkomen, dan mag de omroep van de verhuurder weer in het pand trekken. De spullen staan er nog.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel