Toekomst RTV Almere hangt aan zijden draadje

ALMERE
De toekomst van RTV Almere hangt aan een zijden draadje. Dat zegt Liesbeth van der Heiden, de voorzitter van de lokale omroep. Het bestuur heeft bezwaar aangetekend tegen de subsidie die het krijgt van de gemeente. Dit bedrag is volgens de voorzitter te weinig en is daarnaast veel lager dan de gemeente mag uitkeren aan een lokale omroep.

Als het bezwaar niet wordt gehonoreerd, is het afgelopen voor RTV Almere. De omroep heeft zo'n 40.000 euro aan schulden. Hoe die zonder hulp van de gemeente afbetaald moeten worden is onduidelijk. De bezwaarcommissie doet over drie weken uitspraak.

Inmiddels wordt er niet meer gewerkt in het pand van de omroep. De sleutels zijn overgedragen aan de verhuurder. Die gaat op zoek naar een nieuwe huurder. Mocht RTV Almere er financieel toch uitkomen, dan mag de omroep van de verhuurder weer in het pand trekken. De spullen staan er nog.

reacties (15)

 • Peter

   

  Het mag duidelijk zijn, dit initiatief is er niet voor de burger maar voor een aantal bedrijven én enkele lokale politieke partijen. Cor Toorenburg (+ vrouw) voor de familie/het CDA en PF-Productions (+ Cor Bell entertainment). Frans van der Bos van vdBos ICT & Media om reclame te maken onderaan omroeps nieuwe websites. Arie Vleugel voor ALCA en om zijn leegstaande pandje te verhuren en consumpties in geld om te zetten. Bovendien is Vleugel doorspekt van de PvdA. Ik verwacht GroenLinks ook nog in de personen Marcel Kolder en Glen Leeuwin. Stuk voor stuk heren die met reden bij de (nog) bestaande lokale omroep om diverse redenen zijn weggestuurd. Ze hebben elkaar weer gevonden. Dat wordt opnieuw ruzie, zeker als ze allemaal hun politieke en zakelijke belangen in willen brengen

  reageer
 • Piekema

   

  Hoorde dat die nieuwe omroep 'omroep almere' al allerlei almeerse media juridisch heeft benaderd om een kort geding tegen ze aan te spannen, met verzonnen feiten om zo budget te kunnen verzamelen.. Erg triest. of het waar is weet ik niet hoor, maar de eigenaren van die omroep kennende...

  reageer
 • johan

   

  Omroep Almere is een afsplitsing van RTV Almere die eerst de omroep wilden overnemen en toen dat niet lukte iets nieuws hebben opgezet. Tot nu toe technisch en organisatorisch een drama. Hopelijk pakt 036 het wel goed op.

  reageer
 • johan

   

  Zit zelfde persoon achter.

  reageer
 • Piekema

   

  Is het jullie al eens opgevallen dat de website van 'OmroepAlmere/Almeerse Omroep Stichting' vrijwel identiek is aan de website van RTVAlmere?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Een voorzitter en/of een secretaris kunnen verplichtingen aangaan, afhankelijk van wat er in de statuten is bepaald. De penningmeester betaald de rekeningen, maar als andere bestuursleden verplichtingen zijn aangegaan kan de penningmeester daar niet direct iets aan doen. Ik heb geen idee hoe de bevoegdheden waren verdeelt bij RTV Almere, maar een penningmeester is niet bij voorbaat verantwoordelijk voor eventuele tekorten.

  reageer
 • Edo

   

  Kan de voorzitter niets aan doen. Erfenis van de voormalig secretaris.

  reageer
 • Pzaal

   

  Zet die zender op zwart elke keer als ik na omroep Flevoland zap meteen dat irritante pieeeeeeeepppp....

  reageer
 • Herman

   

  Als je meer uitgeeft dan je ontvangt maak je schulden en dat is dus erg dom. Kan de gemeente een voorbeeld aan nemen.

  reageer
 • flevo

   

  riool tv

  reageer
 • frits

   

  niet verder over na denken en praten laat de stekker er uit klaar , en zeker geen belasting centen er meer in

  reageer
 • Sander

   

  Rtv wat?

  reageer
 • Joo

   

  Welke vrijwilliger heeft er überhaupt nog zin, motivatie en lef om voor RTV Almere te gaan werken??? Niemand toch???

  reageer
 • jozef

   

  klaar. stekker er uit. punt. niet meer over hebben. eindelijk.

  reageer
 • Serge

   

  Trek die stekker er toch definitief uit. Wat een linkse hobby zeg.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert