Vuurwerkverkoop weer van start

FLEVOLAND
Er kan weer vuurwerk gekocht worden. Bij Vuurwerkland in Lelystad gingen de deuren al om 8 uur maandagmorgen open.

Volgens de eigenaar is het wat het aantal bestellingen betreft nog redelijk rustig. Toch verwacht hij net als vorig jaar nog veel mensen die op het laatste moment vuurwerk kopen. Landelijk is er een dalende trend te zien in de verkoop van vuurwerk. Ook is er veel discussie over het instellen van vuurwerkvrije zones.

In Flevoland mag overal vuurwerk worden afgestoken. Maar dat mag alleen op 31 december van zes uur in de avond tot twee uur 's nachts.

reacties (37)

 • Dnz

   

  Er is 1 nuance niet benoemd: bijna (nee, niet allemaal) alle slachtoffers zijn "prutsers" of zelfs knutselaars met illegaal vuurwerk. De cijfers zien er anders uit bij alleen het consumentenvuurwerk. Prima overigens dat de babypijltjes eruit gaan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, uiteindelijk is alles in het leven een risico, ook een broodje kaas. Maar het afsteken van vuurwerk is aantoonbaar erg gevaarlijk: vorige jaarwisseling 700 mensen op de SEH, 1 dode, 8 handen geheel geamputeerd, 3 handen gedeeltelijk, 36 vingers afgerukt, 18 mensen aan één of meer ogen blind. De helft van de slachtoffers is tiener of jonger (Bron: NRC 29dec14). Het is de lol niet waard. Afschaffen!

  reageer
 • Richard

   

  Er is nog geen officieel verbod, maar een boycot vanuit de belangenvereniging Pyrotechniek Nederland. Volgend jaar waarschijnlijk wel.

  reageer
 • oogarts

   

  We hebben dit jaar een verbod op baby knal pijltjes kunnen doorvoeren. verbeteringen zijn er wel degelijk!

  reageer
 • ik

   

  we kunnen net zo goed alles verbieden in dit land waar mensen nou eenmaal plezier aan beleven....verander dan ook maar gelijk de naam Nederland in Kanniksmeerland...zijn we gelijk in een klap klaar met zeuren over van alles en nog wat !!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans

   

  ook met BBQ en in de zomer.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Bij de oogartsen en de Spoedeisende Hulp merken ze daar weinig van. Er vallen jaarlijks veel gewonden, en zelfs doden.

  reageer
 • Dnz

   

  Ook hier een 500 euri aan vuurwerk. Natuurlijk voor gewerkt. Ieder jaar weer publiek (prima), het bizarre is dat daar diverse mensen bij staan (vooraan!!!) die vooraf ook hard roepen dat "alles opgedoekt" en verboden + afgeschaft" moet worden... De volgende dag, als ik alles heb opgeruimd, komen ze wel melden dat er nog een papiertje van het vuurwerk in het plantsoen ligt.... Naast de poep van hun Poekie :-( Vorig jaar trof ik een andere kijker later aan bij de supermarkt voor nog een snelle boodschap... Auto op de gehandicapte parkeerplaats... Het was immers zo druk... Ik blijf wel in hun ogen die debiel die zo veel geld aan dat kabaal uitgeeft. Tsja....

  reageer
 • Jeroen

   

  Je noemt inderdaad allemaal verbeteringen aan een product op, maar vergeet waarschijnlijk dat die verbeteringen ook al bij vuurwerk zijn toegepast.

  reageer
 • Hans

   

  wat een achterlijke vergelijking, alsof vuurwerk het hele jaar door wordt afgestoken. Je kan beter stellen als we met oud en nieuw de auto's laten staan heft het elkaar weer op, maar jij rijdt dan ook gewoon lekker door, omdat het kan

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik neem aan dat je ook wil dat er weer lood in de benzine wordt gedaan? Dat de katalysatoren en roetfilters weer van de auto's af worden gehaald? Dat de snelheidslimiet weer wordt afgeschaft? Autogordels? Helmplicht? De discussie draait dus gewoon om de vraag wàt we als vooruitgang zien. Voor wat betreft vuurwerk zijn volgens steeds meer mensen de nadelen groter dan de voordelen. Een verbod komt dus naderbij, en ik zal er geen traan om laten.

  reageer
 • traditie

   

  waar staat dat je identiteit hiervan afhangt....maar als je er daarom. een einde aan wil maken...prima

  reageer
 • Zaandam

   

  En weeeer de discussie....of iemand iets moet laten voor een ander of niet. Wanneer er inderdaad sprake is van overlast ik de situatie begrijpen. maar of iemand 1 euro of 800 euro uitgeeft aan vuurwerk is ieder zijn eigen zaak. gelukkig nieuwjaar

  reageer
 • piep

   

  o jee...gevaarlijk en slecht voor het milieu! Afschaffen die auto's, niet meer met het vliegtuig, geen sigaretten meer te koop, geen alcohol, geen huisdieren( ontlasting is niet goed voor het milieu), geen open haard, geen ....enz. Veel plezier verder!!!

  reageer
 • Filmwijkster

   

  In principe ben ik niet tegen vuurwerk, maar ik vind het wel jammer dat er een onrendabel stuk ellende, elke nacht tussen 2 en 5 in de Filmwijk met flinke pauzes bommetjes af moet steken, als je echt een held bent doe je dat gewoon overdag waar iedereen bij staat!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je kunt het natuurlijk als een strikt persoonlijke zaak benaderen, maar dat lijkt me niet de juiste methode. Vuurwerk is gevaarlijk en bijzonder slecht voor het milieu. Onder het vrolijke motto 'alles moet kunnen' wordt er veel illegaal geïmporteerd en ook nog zelf bijgeklust. De kwajongen in mij snapt het wel een beetje natuurlijk, maar laten we met zijn allen maar beter verstandig en redelijk zijn. Verbieden dus! Als we dat doen leven we hier beter dan in Noord-Korea wil ik wedden.

  reageer
 • peterh

   

  Ja ik denk dat mensen elkaar moeten accepteren, wat ik doe met het geld waar ik hard voor werk is aan mij.(en ik geef geen cent uit aan vuurwerk) er zijn ook dagen dat onze ouderen binnen blijven omdat het gewoon te druk is op straat en de feestelijkheden (koningsdag b.v. ( dus waarom is het zo fout om op de kinderen en huisdieren te letten voor die paar uur dat anderen hun ding doen met vuurwerk. Let wel die paar uur dat het mag op oudejaarsavond. Daarbuiten keihard aanpakken. Met traditie bedoel dat het al honderden jaren gevierd word met vuurwerk en nu is het opeens een misdaad. als iedereen eens naar eigen norm en waarde zou kijken en eens stoppen met dingen uit verband trekken.

  reageer
 • ME

   

  Helemaal mee eens.

  reageer
 • Almere

   

  Alle klagers met oudjaarsavond gordijnen dicht, dus ook niet kijken naar andermans vuurwerk. Ik heb zojuist voor 400 euro uitgegeven aan vuurwerk en ik ga er optimaal van genieten en ik denk zelfs vanavond al.

  reageer
 • Alterego

   

  Mensen lopen massaal te klagen over vuurwerk en waarom?? één ieder ander die zegt dat ze het er niet met me eens zijn geef dan gefundeerde reacties hierop. Waarom vuurwerk verkopen verbieden? kun je zwarte piet, de gouden koets en automobilisten en mensen met harde stereo installaties, honden/katten ook in het verbod gooien want ook dit kan tot overlast en/of gevaarlijke toestanden leiden. Weet je wat het is, Nederland is gewoon een zeurland geworden. Je moet de foute mensen aanpakken die misbruik van middelen maken, niet diegene die wel gewoon legaal en op de afgesproken tijden afsteken. Van het lijstje hierboven heb ik het minst last van vuurwerk, want er wordt op z'n hoogst een paar dagen van te voren afgestoken, en zelfs dat is niet 24/7. Zijn mensen zo on-content met hun leven dat ze het leven van anderen ook maar zuur moeten maken d.m.v van zeiken en blerken? Mensen willen meteen een verbod omdat ze zelf te lui zijn om actie te ondernemen, dan maar op de makkelijke manier. Soms vraag ik me wel eens af wie deze mensen zijn die van alles en nog wat willen afschaffen, want ik ben er nog nooit eentje tegengekomen die zo extreem denkt. of zal het toch een media invloed wezen die de boel zwaar loopt op te fokken om aan hun nieuwtjes te komen? heeft men überhaupt weleens nagedacht over het feit wat er over blijft na alle verboden? het zijn net die extra dingen waar men naar uit kijkt en ze weer bij wijze van een jaar vooruit kunnen. Nee ik heb een goed idee laten we communistisch worden!! 7 uur uit bed komen tot 5 uur werken, dan naar huis eten, en gewoon je bek houden, en dat het hele jaar door doen! zonder zwarte piet, zonder vuurwerk, zonder vakanties(zie ik in de toekomst ook wel ingeperkt worden) zonder alles wat overlast ''ZOU'' kunnen geven...........nee dan zijn we goed bezig.

  reageer
 • Sebastian

   

  Ik heb dit jaar voor €680 aan vuurwerk aangeschaft. Heb ik gewoon voor gewerkt. Mijn zaken, niet die van U. Ben ook op vakantie geweest, geef ook geld uit voor mijn familie. Geef ook aan de collectante, en aan goede doelen etc etc etc. Ik rook niet, ik drink niet, ik gok niet, en ik blow niet. Mensen zoals u moet lekker hun biezen pakken, en gauw vertrekken naar Noord Korea, daar wordt u prima geleefd zoals u dat lekker wilt. De echte lozers zijn alle klagers en tradities haters zoals U!!! (die is even lekker zeg).

  reageer
 • Waar of niet

   

  Mensen lopen massaal te klagen over vuurwerk en waarom?? één ieder ander die zegt dat ze het er niet met me eens zijn geef dan gefundeerde reacties hierop. Waarom vuurwerk verkopen verbieden? kun je zwarte piet, de gouden koets en automobilisten en mensen met harde stereo installaties, honden/katten ook in het verbod gooien want ook dit kan tot overlast en/of gevaarlijke toestanden leiden. Weet je wat het is, Nederland is gewoon een zeurland geworden. Je moet de foute mensen aanpakken die misbruik van middelen maken, niet diegene die wel gewoon legaal en op de afgesproken tijden afsteken. Van het lijstje hierboven heb ik het minst last van vuurwerk, want er wordt op z'n hoogst een paar dagen van te voren afgestoken, en zelfs dat is niet 24/7. Zijn mensen zo on-content met hun leven dat ze het leven van anderen ook maar zuur moeten maken d.m.v van zeiken en blerken? Maar nee mensen willen meteen een verbod omdat ze zelf te lui zijn om actie te ondernemen, dan maar op de makkelijke manier. Soms vraag ik me wel eens af wie deze mensen zijn die van alles en nog wat willen afschaffen, want ik ben er nog nooit eentje tegengekomen die zo extreem meteen denkt. of zal het toch een media invloed wezen die de boel zwaar loopt op te fokken om aan hun nieuwtjes te komen?

  reageer
 • Thijs

   

  verkoop stoppen? wat denk je zelf,, dat halen ze toch gewoon in het buitenland,, denk nou even na voor dat je iets zegt,, vuurwerk is leuk,, zolang mensen normaal doen! alleen die rot jochies met hun illegale vuurwerk verpesten het voor ons! gewoon controleren op illegaalvuurwerk!

  reageer
 • Peter

   

  Dus iedereen moet maar accepteren dat er losers zijn die geld willen verbranden. Een dan moet de ander maar op de kinderen en huisdieren letten? Achterlijke gedachte! Doe het dan in je eigen achtertuin en niet een hele week bij mij voor de deur. En maar klagen dat het zo slecht gaat en waar onze belasting centen allemaal niet aan wordt verspild. En dan wel 70 Mio de lucht in schieten met z'n allen. Losers! zonde geld en weer dat gezeur over traditie.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als 'onze' identiteit van soort dingen afhangt kunnen we er beter een eind aan maken.

  reageer
 • Karel

   

  In het Karveel in Lelystad is er iemand die het nodig vond om dit jaar iedere dag vuurwerk af te steken. Er moet dus voor een heel jaar vuurwerk bij die persoon thuis hebben gelegen. Goed dat in dat huis geen brand is geweest. Dus een gedeeltelijk verbod helpt niet tegen deze figuren. Verkoop onmiddellijk stoppen.

  reageer
 • Jay

   

  Tradities zijn prima. Tradities die zo langzamerhand totaal uit hun verband zijn gerukt niet.

  reageer
 • Harry Noppes

   

  Klikspaan

  reageer
 • peterh

   

  We moeten eens ophouden met al dat gezeur, zwarte piet, vuurwerk, die arme dieren etc.etc. vuurwerk wordt nog langer afgestoken dan de traditie van zwarte piet. alle culturen doen het al honderden jaren. houdt je beesten die paar uur binnen, let op de kleine kinderen en pak diegene die illegaal vuurwerk afsteken of te vroeg of gevaarlijke taferelen uithalen aanpakken, vast zetten tot 02 januari en alles afpakken wat op vuurwerk lijkt. de misbruikers van onze normen en waarden aanpakken en veel harder straffen dan nu.

  reageer
 • Drontense

   

  Ben blij als oud en nieuw weer voorbij is. En ik denk velen met mij alle huisdieren enz.enz. hebben het nu niet makkelijk.Die van mij zijn doods bang .En het is ook zo zonde van het geld.Geef het aan een goed doel zoals de dierenbescherming .Maar daar zullen velen niet mee eens zijn het is traditie klopt ook wel maar ik vindt dat het wel wat minder kan allemaal. Er wordt ook veel vernield en ook te zwaar vuurwerk wordt aangestoken.Iedereen een fijne jaarwisseling.

  reageer
 • ron

   

  helemaal eens ; vuurwerk is leuk; je schaft ook geen autos af doordat er een aantal domme gasten in een auto rijden

  reageer
 • Harry Nop

   

  Inderdaad gewoon afschuwelijk en geldvernietiging! Laten wij zodra er voor 31 /12 1800 uur wordt afgestoken direct politie bellen. Massaal klagen, massaal overtuigen dat het voor een ieder beter is individueel afsteken van vuurwerk af te schaffen.

  reageer
 • traditie

   

  Ben benieuwd wanneer de discussie over Pasen begint....want die arme haas....en dan al die eieren...... Laten we vooral al onze tradities en vieringen om zeep helpen!!!!

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik heb er dit jaar weer extra veel aan uitgegeven, zodat we weer gezellig met de hele straat een goed uiteinde kunnen vieren.

  reageer
 • ad

   

  mensen zijn soft geworden, vroeger had je minder soorten vuurwerk, maar toen maakte je enorme vuurtjes, van banken of oude kerstbomen. moet je nu flikken, ga je nog een avondje de cel in ook. en voor de duizendste keer, je moet de misbruikers aanpakken niet de fatsoenlijke vuurwerk afstekers.

  reageer
 • Jay

   

  De weerstand tegen vuurwerk voor particulieren neemt toe. Meer dan de helft van de Nederlanders is tegen. Ik zal de dag prijzen dat er een algeheel verbod komt. De overlast, de schade, het vandalisme, de getraumatiseerde dieren.... het is gewoon niet meer uit te leggen.

  reageer
 • Ron

   

  Ik haat vuurwerk. Bah

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert