Politieke partijen kritisch over inhuur supervisor

ALMERE
De SP en de PVV in de Almeerse gemeenteraad zijn kritisch over de inhuur van de gemeentelijk supervisor Winy Maas. Architect Maas is aangesteld om de stedenbouwkundige plannen die ooit bedacht zijn voor de groei van Almere te bewaken en te begeleiden. Daarvoor is jaarlijks 40.000 euro beschikbaar.

De SP vindt dat het geld beter aan armoedebestrijding kan worden besteed. De PVV zegt van begin af aan al tegen de aanstelling van de supervisor te zijn geweest. De partij vindt het slecht dat de gemeente nog steeds niet weet wat ze nou precies met de supervisor wil en overweegt schriftelijke vragen te stellen. Collegepartij Leefbaar Almere vindt de adviezen van Maas heel waardevol en vindt dat de gemeenteraad hem juist vaker moet uitnodigen.

Sinds 2012 is Maas aan het werk, dat jaar nam hij deel aan vier adviesbijeenkomsten en kreeg 3.500 euro per sessie. In 2013 declareerde Maas 39.000 euro voor 8 sessies en gaf de supervisor enkele adviezen. Afgelopen jaar was de supervisie volgens de gemeente niet nodig. Daarmee werd 40.000 euro uitgespaard. Wel werd het architectenbureau van Maas, MVRDV, ingezet als landschapsarchitect bij de Floriade en Almere Poort Oost.

Hoe de supervisor in 2015 en 2016 wordt gebruikt is nog onbekend. Volgens een woordvoerder van de gemeente moet er "aan de rol van de supervisor nog verder invulling gegeven."

reacties (11)

 • -Z-

   

  Architect Maas is aangesteld om de stedenbouwkundige plannen die ooit bedacht zijn voor de groei van Almere te bewaken en te begeleiden. Dus om te zorgen Haven en Stad gescheiden woonkernen blijven, om de groene wig Weerwater te behouden en te versterken, om Oosterwold niet te laten verworden tot het zoveelste prefab bouwbuurtje. Wie kent de originele plannen nog ? Wie weet nog dat Tussen de Vaarten als groene wig bedacht was ?!! Wie snapt overkluizing van de A6, een peperdure bovenmodale nep-duurzame woonwijk midden in de stad, het kappen van 90% van het groen op Vogeleiland ? Welke adviezen heeft Winny Maas eigenlijk gegeven ???

  reageer
 • -Z-

   

  Almere IJland: utopie. Almere Oosterwold: utopie. Almere Floriade: Utopia-eiland vermorzeld. Winny Baas regeert wereldwijd en dus ook in wereldstad Almere. Betrokken bij geen enkel succesvol afgerond lokaal project, adviserend met de typische MVRDV-bril op. Theoretisch niet kloppende visie's met misleidende artist impressions. Zie bijvoorbeeld het bidbook Floriade. Vanuit het ambtelijk apparaat kan er blijkbaar geen visionair zicht op de stad ontwikkeld worden, daarom is Winny Baas nodig om achteraan te kunnen hollen. Een klein elitair/ambtelijk clubje vaart wel bij hun uurloon voor zinloze zelf bedachte en belangrijk gemaakte dingetjes dingen. De stad Almere en haar inwoners spelen geen rol: Almere is een project, een fase in de carriere, mooi op het CV.

  reageer
 • Almere kan't

   

  Maar voor het, na 30 jaar trouwe dienst, vervangen van een simpel hekwerkje langs de busbaan hebben ze nooit ook maar een stuiver kunnen reserveren.

  reageer
 • jan bakker

   

  Tja, waar moet Almere die niet in 2014 uitgegeven supervisor kosten dan over de balk gaan gooien? Hoera, de oplossing: in de schouwburg voor een z.g. nieuwjaarsborrel, daar worden er in enkele uren tijd even 58.000 euri doorheen gezopen & gevreten. (ter vergelijking: in Rotterdam en Haarlem weet men zich hierbij te beperken tot 10.ooo resp. 7.500 euri......)

  reageer
 • Donnie

   

  Niemand is 3500 euro per sessie waard. Wat een smerige zakkenvuller is die vent. Het gaat wel om gemeenschapsgeld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pzaal

   

  floriade. Braakliggend terrein en miljoenen strop.

  reageer
 • michael

   

  wordt inderdaad tijd dat een nieuwe burgemeester dit soort aanzin eens gaat aanpakken, sorry Annemarie u heeft een hoop gedaan voor Almere maar dit moet een stoppen voor een arme gemeente zoals Almere en dat heeft u zelf gezegd.....

  reageer
 • frits

   

  Goede bezuiniging. Stoppen dat contract met een overbetaald persoon. De markt bepaalt zelf wel aan welke projecten behoefte is, en hoe die er uit moeten zien. De plannetjes en dictaten van stedenbouwers en welstandsbureaus zijn in het Nederland van de 21e eeuw overbodig geworden.

  reageer
 • john de lang

   

  Voor dat geld zou ik wel eens willen weten wat de gegeven adviezen dan wel waren om een eerlijke mening te geven. Ben benieuwd of de wet openbaarheid gebruikt kan worden om daar achter te komen. Uit ervaring weet ik inmiddels dat het geven van adviezen erg ruim kan worden omschreven.

  reageer
 • johan54

   

  Belachelijk en wie mag dat betalen???? Kan maar 1 persoon bedenken die dit heeft geregeld, al wel een vriendje zijn

  reageer
 • Jozephine

   

  Nou nou das wel veel geld voor een supervisor: € 3500,-- per sessie. Zo een sessie kan 1 uur duren of 5 uur maar dan nog is het heel dik betaald. Gaat de Floriade nog steeds door eigenlijk? Er hebben zich tot op heden toe geen noemenswaardige bedrijven aangemeld die gaan meedelen in de kosten van de Floriade. Het kan toch niet zo zijn dat die hele Floriade straks op het bordje van de belastingbetalende Almeerders komt?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert