Nieuwe huisdierenwet cadeau voor stichting AAP

ALMERE
Dit is een cadeautje waar we 23 jaar op hebben gewacht. Dat zegt directeur David van Gennep van de stichting AAP in Almere. Het cadeau is een nieuwe huisdierenlijst die in 2015 geldig wordt.

Deze huisdierenlijst beschrijft huisdieren die in huis of op de boerderij gehouden mogen worden. Dieren die er niet op staan, zijn voortaan verboden. Van Gennep verwacht dat hierdoor minder ex-huisdieren uiteindelijk bij AAP in Almere terecht komen. Als voorbeeld noemt hij wasberen en stinkdieren: "Daarvan kun je van tevoren bedenken dat dat fout gaat."

Huisdieren die nog in leven zijn na nieuwjaar en niet op de huisdierenlijst staan, mogen in leven blijven. Maar ze mogen niet meer worden verhandeld en er mag ook niet meer mee worden gefokt.

reacties (14)

 • rim

   

  heel goed david, dit is alvast een goed begin!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zo gaat dat altijd, Pukkie. Men heeft een grote mond over wat een ander allemaal verkeerd doet en wat van overheidswege verboden en heul streng gehandhaafd moet worden, maar o wee als diezelfde mensen op hun eigen gedrag worden aangesproken. Dan heet het ineens bemoeizucht.

  reageer
 • Nora

   

  Prima dat deze er is gekomen sommige mensen kunnen de beesten niet eens onderhouden of hebben geen geld om naar de dierenarts te gaan

  reageer
 • Dorpsgenoot

   

  Zo'n lijst is flauwekul. Er zijn ook genoeg mensen die niet eens voor 1 hond kunnen zorgen, maar ze hebben er vier. Er moeten gewoon regels komen voor het houden van dieren in het algemeen. Niet alleen exotische dieren hebben te lijden.

  reageer
 • Pukkie

   

  Dus een verbod op het houden van bepaalde dieren vind je bemoeizucht, ondanks dat veel exotische dieren lijden, maar als jij er last van hebt mogen er wel verboden ingesteld worden. Egoistische mentaliteit.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Het gaat niet alleen om wat ik eng vind. Het zijn volgens mij ook giftige en illegale soorten. Dat ligt met honden en katten anders, hoewel ik je ergernis over die dieren wel kan volgen.

  reageer
 • IK

   

  Dat jij die dieren eng vind hoeft nog niet te betekenen dat die dieren niet gehouden mogen worden. Zou iets wezen, alle honden weg, zijn mensen bang voor.Alle katten weg, zijn mensen bang voor! Jouw beleving met een dier hoeft niet in de weg te staan dan anderen veel plezier hebben in het verzorgen van datzelfde dier.

  reageer
 • Je geeft het zelf reeds aan, JIJ vindt ze eng en wil dat de overheid daarvoor ingrijpt. Dat is bemoeizucht van het zuiverste water. IK heb een hekel aan loslopende katten, je weet wel, die HUISDIEREN, die ALTIJD in andermans tuinen hun behoefte doen, meteen ook maar op die lijst zetten. Ook maar meteen die honden, die overal hun behoefte doen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Bij mij in de straat woont iemand die allemaal enge reptielen houdt. Ik zou dolgraag willen dat iemand daar een stokje voor steekt.

  reageer
 • nee het is bescherming van dieren die niet in huis horen!!!!!!! Heeft dus niets te maken met bepalen voor een ander!

  reageer
 • Jay

   

  Niet duidelijk genoeg: Als je zelf voor gek wilt staan, doe dat dan niet ten koste van een dier. Dat kan niet kiezen. Domme mensen wel.

  reageer
 • Pukkie

   

  Dat is geen nederlandse bemoeizucht, dat is bescherming van dieren tegen onnozele mensen.

  reageer
 • Toch leuk, dat JIJ wil bepalen, hoe iemand zich gedragen moet. Dit is weer een typische Nederlandse bemoeizucht, zo'n lijst.

  reageer
 • Jay

   

  Prima dat zo'n lijst er is. Waarom kan iemand niet gewoon blij zijn met een kat, hond of knaagdier in huis? Als je zo nodig wilt opvallen, trek dan gewoon een paarse broek aan en verf je haar blauw.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert