Eindejaarsdrukte bij veel apotheken

FLEVOLAND
Bij de meeste apotheken in Flevoland is het deze dagen extra druk. Veel mensen komen eerder voor hun herhaalrecepten, omdat op 1 januari een nieuwe periode van het eigen risico ingaat. Hiermee hopen ze de eigen bijdrage uit te kunnen stellen.

Zorgverzekeraars houden wel streng in de gaten dat er niet teveel wordt gehamsterd. Bij apotheker Roozendaal in Dronten is het drie tot vier keer drukker dan normaal. Bij de apotheek in Dronten en bij vier apotheken in Lelystad kan het personeel rond kerst en oud en nieuw geen vakantie opnemen.

Apotheek West in Emmeloord en apotheek Marknesse hebben geen eindejaarsdrukte. Zij gebruiken de 'herhaalservice', waardoor herhaalrecepten steeds op tijd afgehandeld worden en klanten niet extra kunnen inslaan.

reacties (5)

 • Koos W.

   

  Op een enkeling na (die ik geen ongelijk geef) is dit over het algemeen toch paniek voetbal. Ik heb genoeg mensen gesproken die nog lang niet door hun eigen risico 2014 heen zijn, maar denken dat ze voordeliger uit zijn om nu nog medicijnen te halen. Want ja dat zei een kennis op een verjaardag....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Daar is niks stoers aan. Chronisch zieken zoals ik zijn standaard hun eigen risico kwijt, de compensatie daarvoor is afgeschaft. 18 maart verkiezingen!

  reageer
 • ger.

   

  prima geregeld bij ..west.. zijn goed bij de tijd daar

  reageer
 • Serge

   

  Wauw. stoer hoor.

  reageer
 • Hoi

   

  Ik ben die eigen bijdrage op 2 januari al kwijt, hoef ik niks voor te halen of te doen, t wordt allemaal voor me geregeld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert