"Oplossing problemen Stadshart ingewikkeld"

LELYSTAD • Ma 29 december 2014 | 22:57 • Maandag 29 december 2014 | 22:57
Het zal een flinke klus worden om de problemen aan te pakken waar het centrum van Lelystad mee kampt. Dat zeggen verschillende politieke partijen in de stad. Een duidelijke oplossing lijkt op dit moment niet voor handen.

De ondernemersvereniging liet maandag via een brandbrief weten dat verschillende grootwinkelbedrijven de huurcontracten voor hun panden hebben opgezegd. Welke bedrijven dat precies zijn is niet duidelijk. De ondernemersvereniging en winkelketens als Hema, H&M, en The Sting roepen de gemeente Lelystad op om het centrum aantrekkelijker te maken.

GroenLinks en het CDA kwamen vorige maand met een plan om het centrum compacter te maken en meer sfeer te geven. Volgens de InwonersPartij is een simpele oplossing niet voorhanden. Volgens de partij is de bevolking van Lelystad niet erg kapitaalkrachtig. De VVD denkt dat het centrum er pas op vooruit zal gaan als de economie van Lelystad verbetert.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel