Meeste vuurwerkoverlast gemeld in Almere

FLEVOLAND
Vuurwerkoverlast in Flevoland is tot nu toe het vaakst gemeld in Almere. Dat blijkt uit gegevens op de website vuurwerkoverlast.nl die is opgezet door de politieke partij GroenLinks.

In heel Almere zijn 390 incidenten gemeld van te vroeg afgestoken vuurwerk. En dat zou vooral gebeuren in de Bouwmeesterbuurt, de Danswijk en Tussen de Vaarten Zuid. Lelystad volgt met 168 meldingen. Daarna Noordoostpolder (38), Dronten (25) en Zeewolde (20). Urk zou het minste last hebben met 8 incidenten tot nu toe.

GroenLinks vindt dat de landelijke overheid te weinig doet om vuurwerkoverlast tegen te gaan en wil liever alleen professionele vuurwerkshows met Oud en Nieuw. Op vuurwerkoverlast.nl zijn tot dinsdagochtend bijna 26.000 meldingen binnengekomen.reacties (18)

 • Dnz

   

  Goed Nieuws, de minister ziet geen aanleiding om het beleid te veranderen. Volgend jaar weer gewoon lekker knallen.. op 31 december. Voor de 23.567 ste keer: het illegale vuurwerk is het probleem, dat moet wat meer aandacht krijgen.. laat mij gewoon lekker legaal met mijn kinderen knallen die 4 uurtjes!

  reageer
 • Ingrid

   

  3 dagen? Hier wordt al vanaf september geknald, en flink ook. Midden in de nacht, 's morgens vroeg, 's avonds laat. En je mag er niks van zeggen want dan zeur je. Er zijn zoveel mensen die het zo zat zijn, dat stomme geknal. Ik ben blij dat het geïnventariseerd wordt en ik hoop dat er iets met de lijst gebeurt. En met windmolens heeft dit helemaal niks te maken, meneer Don Quichotte. Dat is een andere discussie. Geen appels met peren vergelijken.

  reageer
 • Karin

   

  Hondendrollen worden geacht te worden opgeruimd. Dat baasjes dit niet doen, moet je hen aanrekenen. En wie van alle vuurwerkafstekers ruimt z'n eigen rotzooi op?

  reageer
 • Mario

   

  Tja meneer gezeik, fijn dat u zich wilt voorstellen, heeft wel een punt. Overal waar je aandacht op vestigt groeit. Net als bij pubers, als je iets verbied gaan ze het juist doen. Zolang het bij knallen blijft is het mij best in deze 3 a 4 dagen. Maar net bliezen een paar van deze lieden die waarschijnlijk verminderde intelligentie hebben, de vuilnisbak van het speelpleintje af. Daar heb ik meer moeite mee, het slopen!

  reageer
 • kritiesj

   

  Het verbaast me niet dat Urk de minste klachten over vuurwerk heeft. Ze waren daar dit jaar al zo vroeg aan het knallen, dat de meeste mensen doof zijn geworden en het dus nu niet meer horen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • grr

   

  van het vuurwerk hebben we maar een paar dagen overlast. maar van de hondedrollen op trottoir en in de plantsoenen 365 dagen

  reageer
 • Hek

   

  Hier in Almere zijn ze al bezig met vuurwerk afsteken sinds ongeveer augustus en zeker de laatste maand zijn er continu 's avonds knallen van granaat-gradatie. Dus het is zeker niet 'eens per jaar' en waarom zouden wij zo'n last moeten hebben van jou hobby? Ik ben overigens absoluut niet 'oud'. Het zijn niet alleen bejaarden die het continu schrikken en de bange dieren zat zijn (en mijn katten lopen niet los buiten, dus daar heb je ook geen last van verder).

  reageer
 • ook een dussie

   

  In Lelystad in verhouding tot het aantal inwoners dus de meeste klachten.

  reageer
 • Maart

   

  dat honden en katten er last van hebben, schijnt als onbelangrijk bestempeld te worden. ouders die het "goede" voorbeeld geven aan hun jonge kinderen Door nu al tussen de auto's vuurwerk af te steken. In plaats van te wachten tot morgenavond.

  reageer
 • Freek_B

   

  Ah, de ongekende hypocrisie die GroenLinks heet. De jaarlijkse zeursite over iets wat welgeteld 2-3 dagen duurt. Dat zelfde GroenLinks die er totaal geen moeite mee heeft om heel Flevoland vol te plempen met windmolens! Windmolens die het uitzicht van mensen verpesten. Windmolens die inwoners 's nachts wakker laten liggen. Windmolens die vogels en vleermuizen aan stukken hakken. En dat 3-6-5 dagen per jaar. ELKE DAG.. En dan hebben we het nog niet eens over de miljarden aan Euro's die volgens deze zelfvoldane eco-zeurders hier ook nog eens aan uitgegeven MOETEN worden. Want U dacht toch niet dat GroenLinks burgers zelf de keus zou geven of ze wel of niet die subsidiemolens in hun achtertuin willen? GroenLinkers weten namelijk altijd wat goed is voor anderen. Want GroenLinkers zijn fatsoensmensen, en die mag je niet tegenspreken. Want dat is niet fatsoenlijk.. GroenLinks moet eens z'n grote mond houden!

  reageer
 • ron

   

  zegt idd helemaal niks dat staatje omdat Almere het grootst is

  reageer
 • veeboer

   

  haha, das dan weer een pluspunt

  reageer
 • Drie dagen lang geen stront voor de deur. Drie dagen lang geen kat in de buurt. Heerlijk. Het zou van mij langer mogen duren.

  reageer
 • gezeik

   

  hou toch eens op met het gezeik over dat vuurwerk Hoe meer jullie het verbieden Hoe meer er afgestoken word! Al die ouwe zeik mensen die maar klagen het is eens per jaar hou op met je gezeik

  reageer
 • In Almere wonen dus de meeste zeikers!!!!

  reageer
 • dussie

   

  euh, ja, duh... in almere wonen ook de meeste mensen toch?

  reageer
 • Jan Drost

   

  Ja als de provincie bedrijven toestemming geeft. om hun producten te promoten. s avonds laat vuurwerkshows te geven. moet niet gekker worden. Bedankt provincie

  reageer
 • Ron

   

  Heel veel overlast ervan. Arme honden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert