Drukte bij Flevolandse attracties

FLEVOLAND
Flevolandse parken en musea hebben dinsdag een drukke dag gehad. Bij de meeste attracties in de provincie is het bezoekersaantal verdubbeld.

Het Aviodrome in Lelystad verwacht dinsdag zo'n 1500 bezoekers te ontvangen. Op een normale dag zit het park rond de 700 bezoekers. Volgens een woordvoerder van het luchtvaart-themapark komt het door het rustige weer.

De Bataviawerf in Lelystad schrijft de drukte ook toe aan het weer. Het is er droog en soms komt de zon even door. Daarnaast worden er in de kerstvakantie ook extra activiteiten georganiseerd. Zo is er een ijsbaan en een springkussen op de werf.

De Orchideeënhoeve in Luttelgeest ziet de hele kerstvakantie al meer bezoekers. Het park is overdekt en daarom minder weersgevoelig. De hoeve ziet met name opa's en oma's met kleinkinderen rondlopen.

reacties (5)

 • Dnz

   

  Koos, goed dat je reageert! Ik denk dat het uitbreiden van toeristische activiteiten prima samen gaat met herinrichting of zelfs herstructurering van een stadshart. Ik voorzie namelijk, zeker in de aanloopfase grote afstand van Lelystedelingen naar terrasjes... Ik denk echt dat je toerisme (geld genereren van buiten) moet los zien van het stadshart wat meer zal gelden voor Lelystedelingen, daar zullen dan ook bijpassende voorzieningen moeten horen zoals goede fietsenstallingen, winkels die Lelystedelingen willen. (V&D zul je hier niet zien.. Niet alleen V&D wil dat niet, maar ik zie niet zo snel dat ze het erg druk gaan krijgen)

  reageer
 • Koos W.

   

  Als je de kust upgrade met een boulevard, terrasjes, horeca, watersport waardoor het toerisme toeneemt en dan het winkelaanbod/centrum verplaats nabij dit toeristische centrum zal beide aantrekken. Uit di artikel blijkt dat mensen weldegelijk interesse hebben in de toeristische attracties in Flevoland/Lelystad. Daarom zeg ik dat de gemeente daarop moet inzetten m meer mensen naar Lelystad te trekken. Musea moeten zichzelf wel redden maar als gemeente kun je wel de ruimte bieden en de infrastructuur.

  reageer
 • LELY

   

  De plannen van Ir.Cornelis Lely waren zeer DUIDELIJK . Het realiseren van 4 polders waaronder de Markerwaard en dan zou de stad, het latere LELYstad, een centrumfunctie kunnen en moeten vervullen. Maar door het niet doorgaan van het plan van Eesteren o.a. het winkelcentrum en wonen aan het water en het afblazen van de inpoldering van het Markermeer is de centrumfunctie van de stad enigszins verdwenen.

  reageer
 • Dnz

   

  Onzin Koos; Het zijn 2 verschillende zaken. Musea dienen zichzelf te redden. Aviodrome en ook de Hoeve hebben belangrijke veranderingen ondergaan, daar komen mensen vaak "opnieuw"even kijken, Batavia biedt ook extra's (zo is beschreven) Daarnaast wordt het weer als ook als belangrijke factor gegeven. Hier ga je minder frequent heen dan naar het stadshart. Tevens is het verzorgingsgebied van deze voorzieningen van geheel andere aard dan van het stadshart. De doelstellingen van het stadshart is veel meer een centrale ontmoetings- en winkelplek voor Lelystedelingen. (althans, zo was/is de bedoeling..) Ook dat behoort bij een stad. Dat het stadshart achteraf op een minder handige plaats ligt kun je wel over discussiëren ;-/ Dit heeft natuurlijk alles te maken met de plannen (en vooral de aanpassingen) van Lely en later ook de van Eesteren en overheden.

  reageer
 • Koos W.

   

  Wat nog weer eens aangeeft dat met name Lelystad zich met inzetten op het upgraden van de toeristische plekken zoals de kust, musea, Bataviastad en niet op het stadshart.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert