Voor april plan van aanpak stadshart

LELYSTAD
Het college van burgemeester en wethouders van Lelystad komt voor april met een plan van aanpak om het stadshart aantrekkelijker te maken. Dat laat de gemeente weten naar aanleiding van de brandbrief van de winkeliersvereniging Stadshart Lelystad.

De ondernemers schreven in die brandbrief dat grootwinkelbedrijven massaal de huur zullen opzeggen en de stad verlaten als er in 2015 geen actie wordt ondernomen. De gemeente zegt de zorgen van de winkeliers te kennen. Uit recent gevoerde gesprekken zijn voorstellen gekomen om het stadshart aantrekkelijker te maken. Het plan van aanpak wordt een gezamenlijke agenda van alle betrokken partijen.

Overigens erkent een woordvoerder van The Sting dat de modewinkel uit Lelystad overweegt te vertrekken als er volgend jaar niets gebeurt. Net als bij andere winkels in het nieuwe gedeelte van het centrum is de omzet van The Sting achtergebleven bij de verwachtingen.

reacties (15)

 • ondernemer

   

  wij hebben de gemeente vaak genoeg op hun fouten gewezen maar zij volharden in hun starre beleid nogmaals als je in alle buurtwinkel-centrums grote supermarkten laat neerzetten waar niet betaald parkeren is waarom zal men dan naar de gordiaan gaan voor zijn boodschappen en hoe moeilijk krijg je het dan als je huur 20 tot 40 % duurder is dan in de buurtcentrums en nog zegt de gemeente dat het niet aan het betaald parkeren ligt nee er komen voor niets 14 % minder mensen in de gordiaan dus ik hoop dat ze er wat mee doen maar de gemeente komt met een plan van aanpak waarschijnlijk net zo iets als al die masterplannen die nooit wat zijn geworden dus ik hoop dat ze nu wel wat doen met hun plan van aanpak

  reageer
 • esveen

   

  Zolang de raad en ambtenaren avonden moeten praten over een zak patat bij de Koploper dan wordt deze bemoeienis een grote sof. Ze papegaaien nu al.

  reageer
 • Bert

   

  Sting zal zijn omzet verhogen als hij niet net als H&M alleen maar kleine maatjes in de verkoop heeft. (zie foto 2 wat er in lelystad rondloopt)

  reageer
 • Pzaal

   

  Ik heb de hoop voor lelijkstad allang opgegeven.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Hoogwaardige Dienstverleners zijn verdwenen of verdwijnen zoals Kadaster, Belastingdienst, ged.Rijkswaterstaat, ged. Rechterlijke Macht ,Kamer van Koophandel, RCE. Wie is de volgende ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dnz

   

  Ik denk dat het stadshart gemaakt moet worden naar de behoeften van het publiek. Dit betekent dat er faciliteiten moeten komen die zeer laagdrempelig en door de bank genomen ook nog gratis moeten zijn. Op langere termijn zullen er op regioniveau hoogwaardige dienstverleners bij moeten komen om juist ook het publiek te variëren en daarmee ook een andere doelgroep, dus ook voorzieningen binnen te halen.

  reageer
 • Bas

   

  tsja en wat doet de Sting in plaats van alleen maar huilie huilie? Hebben ze afgelopen jaar ZELF iets gedaan om meer omzet te halen? Nee? Begin daar dan eens mee...

  reageer
 • ABS

   

  Als de Sting meer wil omzetten moeten ze misschien eens gehoorbescherming gaan uitdelen op 5 meter voor de deur zodat er mogelijk ook eens ander publiek binnenkomt dat nu wegblijft omdat men niet in 2 minuten een permanente gehoorbeschadiging wil oplopen door de 'muziek'.

  reageer
 • weet jij hoeveel erin zit,misschien wel alleen ruil artikelen tussen div vestigingen.

  reageer
 • Sandra

   

  baken het afschuwekijke lelijke agorahof af met een haag van bomen of planten, zodat de route overzichtelijker wordt en knusser. Het fietspad dwars over het plein slaat werkelijk nergens op. Om de Jumo heen loopt al een fietspad en vanaf het plein naar de Promesse is helemaal geen doorgaand fietspad. Welke ----- dit heeft verzonnen? Maak alle muren eens schoon met hogedruk spijt. Nieuwe stijlvolle bestrating ipv die idiote paarse blokken en snerige en gebarste grijze grindtegels. Meer groen en vooral meer toezicht. Ik was vandaag in het centrum... het was best druk, er werd vuurwerk afgestoken maar de parkeerwachters/opzichters gaven geen enkele kik en liepen gewoon doelloos door. Ook vraag ik mij af, wie in hemelsnaam koos voor spierwit onmenselijk licht in de lantaarnpalen. Waarom zijn dit soort palen in Almere schoon en netjes en in Lelystad van afgebladderd blauw en grijze verf? Wat heeft de gemeente uberhaupt gedaan ipv alles zo lelijk mogelijk te maken?

  reageer
 • Dirk

   

  Er zijn diverse mensen met veel ervaring die reeds vele maken hebben aangegeven het centrum te moeten verkleinen en maken tot een uitgaansgebied met horeca, theater en kunst. Stoppen met winkels! De toekomst ligt bij kijkwinkels en webshops. 2015 vraagt om een andere aanpak. En dat is deels slopen, minder winkels, de vastgoedeigenaar neemt ook zijn verlies en de gemeente gaat nu, na 40 jaar eens echt werken aan een aantrekkelijk uitgaansgebied. Winkelen kun je hier bij Bataviastad!

  reageer
 • kustbewoner

   

  Inzetten op toerisme ? De gezamelijke instellingen aan de kust ontvangen ongeveer 100.000bezoekers in een jaar. Sommige bezoekers gaan naar museum als werf maar worden wel 2 keer geteld als bezoeker. Verder is de Lelystedeling geen watersporter en zelfs geen waterspotter en ontbreekt het aan de kust ook aan gezelligheid.

  reageer
 • maan

   

  Als Sting zo weinig omzet maakt, dan mogen ze mij eens uit gaan leggen waarom er elke dag een grote vrachtauto spullen komt brengen!!!! Er komt namelijk 6 keer pw een vrachtwagen om spullen te brengen. Als er niets verkocht wordt is dat ook niet nodig.

  reageer
 • Koos W.

   

  Een plan van aanpak? Dat gaat geld kosten. Als je alle reacties leest is het algemene gevoel dat het centrum niet te redden is en dat er ingezet moet worden op de kust. Wat gaat de gemeente doen? Bankjes plaatsen? Plantenbakken? Gaat geld kosten en levert niets op. Accepteer de ontwikkelingen dat winkels door internet worden achterhaald en zet in op toerisme.

  reageer
 • KC

   

  Als het kalf verdronken is dempen men de put!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert