Vrouw langer vast voor aanvallen buurman

LELYSTAD • Di 30 december 2014 | 19:47 • Dinsdag 30 december 2014 | 19:47
Een vrouw uit Lelystad die in september zou hebben geprobeerd haar buurman om het leven te brengen, moet in voorlopige hechtenis blijven. Dat heeft de rechtbank besloten.

Volgens justitie sloop de Lelystedelinge de woning van haar buurman binnen, terwijl hij lag te slapen. Vervolgens zou ze de man hebben aangevallen met een moersleutel, waaraan schroeven en een stanleymes waren bevestigd met duct tape. Ook zou de vrouw haar buurman hebben geslagen met een zaag en hem hebben gedreigd met een klauwhamer. De vrouw beweert dat ze handelde uit zelfverdediging, omdat de buurman haar eerder over het balkon van zijn woning zou hebben getrokken.

Justitie wilde dat de vrouw onderzocht zou worden in het Pieter Baan Centrum maar de rechtbank wil eerst de feiten vaststellen. Het is dan ook nog niet duidelijk of het gaat om poging tot doodslag of poging tot moord. In maart gaat de zaak verder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel