Agrarische natuurverenigingen trekken samen op

FLEVOLAND
Zes agrarische natuurverenigingen in Flevoland vormen samen het Flevolands Agrarisch Collectief. Het gaat om Rivierduingebied, Langs de Vaart, Schokkerambacht, Rondom Het Greppelveld, Kop van de Nop en Akkerwaard.

De zes organisaties blijven wel bestaan maar door nieuwe regelgeving kunnen ze als collectief meer subsidie krijgen. De natuurverenigingen krijgen ook meer taken.

Het Flevolands Agrarisch Collectief blijft zich bezighouden met duurzaam agrarisch natuurbeheer, zoals de ontwikkeling van akkerranden. In de toekomst wil het collectief ook thema's aankaarten zoals waterkwaliteit en landbouwbeleid.

reacties (6)

 • Dnz

   

  Dat is niet de conclusie denk ik... eerder: IK betaal alleen voor MEZELF, de rest kan verrekken.

  reageer
 • Belastingbetaler 2

   

  Laten we eerst eens kijken naar de effectiviteit van deze vorm van natuurbeheer; is allemaal erg versnipperd en meer ter waarborging om de steun uit Brussel maar binnen te krijgen. Helaas zijn onze provinciale staten in meerderheid ook erg op de hand van de boeren, dus een beetje objectieve kijk op dit subsidiecircus is daar ook niet te verwachten. Ook hier valt wat te kiezen op 18 maart a.s.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zeg dan gewoon dat je alles vervuild en geasfalteerd wilt hebben.

  reageer
 • belastingbetaler

   

  Ik wou dat ik als belastingbetaler net zo hard kon lachen als dit clubje natuurverenigingen.Ik begrijp absoluut niet dat als er tal van clubjes samengaan zij meer subsidie gelden gaan ontvangen.Dat ze in de toekomst meer ambities willen hebben is geen reden voor "loonsverhoging" betaald door belastingplichtingen.Net of er nu niemand naar waterkwaliteit kijkt.Het wordt echt tijd dat er een opsomming komt van al deze natuurverenigingen en wat de belastingbetaler aan deze lieden kwijt is.Ik denk dat wij schrikken.

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Ik snap helemaal niet waarom deze clubjes nu ineens meer subsidie krijgen.Misschien komt dit door de "vage belofte"belofte zich in de toekomst? met waterkwaliteit e.d. bezig te houden.Of dit nu niet door een ander gebeurt.Of kunnen zij dit weer beter voor uiteraard meer geld.Leve de belastingbetaler,maar eens loopt de emmer over!Het wordt echt tijd eens een rapportage te maken hoeveel natuurverenigingen en afzonderlijke clubjes de provincie heeft en uiteraard wat dit allemaal kost.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet netelbrand

   

  Wat een oneerlijk zootje die collectieviteit als je boerderij op de verkeerde plaats staat kun je niet eens meedoen, net als met de windmolens destijds.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert