2014: Vijf doden door geweld in Flevoland

FLEVOLAND
Vijf mensen zijn het afgelopen jaar in Flevoland met geweld om het leven gebracht. Daarmee was er in 2014 meer moord en doodslag dan de 4 jaren daarvoor. Alleen in 2009 kwamen meer Flevolanders door geweld om het leven.

In 2014 waren er twee branden in Emmeloord waarbij een slachtoffer in de woning werd gevonden. In beide gevallen gaat het Openbaar Ministerie uit van een misdrijf. Twee mannen overleden dit jaar na te zijn neergestoken. En er was de chloorzaak waarbij een Almeerder werd gewurgd, waarna de dader zelfmoord probeerde te plegen door chloor te drinken.

In alle gevallen is er een verdachte aangehouden. Alleen de chloorzaak is al door rechtbank behandeld. De dader kreeg 7 jaar cel voor het wurgen van zijn partner.

Overzicht: Moord en doodslag in Flevoland
Op zondag 9 maart worden in een woning een dode en een zwaargewonde man gevonden in een woning in de Almeerse Kaneelstraat. Door chloordampen wordt de buurt ontruimd en raken hulpverleners onwel. De zwaargewonde man wordt aangehouden als verdachte. De rechter veroordeelt hem tot 7 jaar cel voor doodslag op zijn 38-jarige vriend.

Een 34-jarige man overlijdt op 29 juli aan de verwondingen die hij eerder die dag had opgelopen bij een steekpartij in een zorginstelling van Kwintes in Lelystad. Een 24-jarige man wordt aangehouden als verdachte.

Tijdens de Meerpaaldagen in Dronten wordt op 9 augustus de 17-jarige Akif Korkmaz doodgestoken. Er worden vijf jongeren uit Lelystad aangehouden, daarvan zit er nog één in voorarrest.

De 18-jarige Tessa van Bokhorst wordt op 20 oktober dood gevonden na een brand in een vakantiehuisje in Emmeloord. Ze blijkt door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Een 34-jarige verdachte uit Urk wordt aangehouden.

Vrijdag 12 december woedt er brand in een woning aan de Noorderkroon in Emmeloord. In de slaapkamer wordt een dode man van 54 gevonden. Een vader en zoon worden opgepakt op verdenking van moord in vereniging en brandstichting.


reacties (1)

  • Willem

     

    prachtig, nog een keer de namen van de slachtoffers de wereld inslingeren en de namen van de daders niet melden.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert