Halt: "Minder druk dan voorgaande jaren"

FLEVOLAND
Er zijn in de dagen voor oud en nieuw minder jongeren naar Halt doorverwezen dan voorgaande jaren. Dat meldt het Halt-team Flevoland.

Een duidelijke oorzaak hiervoor kan de organisatie niet geven. Ook in andere regio's zou het rustiger zijn dan voorheen. Vorig jaar kregen nog 32 Flevolandse jongeren voor de jaarwisseling een taakstraf opgelegd. Exacte cijfers over dit jaar kan Halt niet geven.

Jongeren tussen de 12 en 18 kunnen een taakstraf krijgen voor het te vroeg afsteken van vuurwerk, aanrichten van schade of het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. Die taakstraf voeren zij dan uit onder toeziend oog van Halt.

reacties (6)

 • Dnz

   

  Wat een partij hypocriete opmerkingen. Massaal zeuren dat de overheid moet bezuinigen en dat ambtenaren lui en volledig zinloos zijn, maar dan ook miepen dat er prioriteiten moeten worden gesteld en er niet op alles gehandhaafd kan worden... Gevalletje oorzaak-gevolg... Oh ja, gemakzucht bij de politie? Ik ben reuze blij dat deze mannen en vrouwen hun werk doen en vaak als eerste bij de rotste zaken eerste hulp en/of in de frontlinie staan. Yep, ook bij snelheidscontroles, ik kan het weten, mocht 2 mnd. Fietsen... Niets gemakzucht; gevolg van saneren.

  reageer
 • arie

   

  haha laatste maand weinig politie gezien. normaal waren er nog wel is alcohol controles of mensen die te vroeg vuurwerk afstaken werden opgezocht en meegenomen. bezuinigen of pure gemakzucht?

  reageer
 • rona

   

  De overlast wordt alleen maar erger vanaf half november begint het al. Maar als het de politie geen donder interesseert en ze liever mensen bekeuren die per ongeluk een plastic zakje in hun kliko hebben gedaan dan krijg je wel mooiere cijfers ja.

  reageer
 • PJ

   

  Omdat er niet gehandhaafd wordt, daarom. In Lelystad werd al voor de Kerst vuurwerk afgestoken. Als er eindelijk eens opgetreden wordt, kun je alleen hier al in een paar dagen 300 jongeren naar HALT sturen. En niet 32 in heel Flevoland. Dat is een lachwekkend getal.

  reageer
 • Aki24

   

  wat een onzin verhaal pffff typisch Nederlandse overheid

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ikke

   

  Hahahaha....rustiger dit jaar? Ik begrijp dat ja. Hier in de wijk geen kip gezien die ook maar iets deed aan toezicht op te vroeg afsteken. Ik begrijp daarom erg goed waarom het dit jaar rustiger lijkt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert