SP stopt met 'achterkamertjespolitiek'

NOORDOOSTPOLDER
De SP-fractie in Noordoostpolder stapt uit de besloten commissievergaderingen over de centrumplannen voor De Deel. Er is nog steeds geen belegger te vinden die de huidige plannen wil uitvoeren.

De SP zegt dat wethouder Henk Suelmann in de besloten vergaderingen de meningen van de politieke partijen peilt over De Deel. De SP denkt dat er in de openbare vergaderingen onterecht verwezen zou kunnen worden naar uitspraken in de besloten vergaderingen. De partij vindt dat er op deze manier niet meer vrij gedebatteerd kan worden.

Volgens de SP hoort politiek in de openbaarheid thuis en niet in achterkamertjes. De fractie PvdA/GroenLinks in Noordoostpolder denkt hier hetzelfde over. Die gaf in november al aan niet achter gesloten deuren over De Deel te willen praten.

reacties (5)

 • tja

   

  komen er verkiezingen aan?

  reageer
 • ger.

   

  handhaven van de huidige situatie is de enige oplossing

  reageer
 • Leuk van de SP. Maar wat schieten we ermee op. Laat er nu eindelijk eens iets gebeuren op die Deel! Niet het oorspronkelijke plan, maar zo laten is geen optie.

  reageer
 • Cees

   

  Heel goed SP!! In achterkamertjes meningen peilen kun je ook verwoorden als je zin doordrukken dmv lobbyen,dit heeft niks te makken met op een democratische wijze politiek bedrijven.

  reageer
 • Marknessenaar

   

  Bravo SP! Het gaat om onze belasting euro's. En hoe we de projectontwikkelaars als burgers zo weinig mogelijk bevoordelen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert