Inwoners leveren 700 zakken vuurwerkafval in

ZEEWOLDE
Zeewoldenaren hebben vrijdag 700 zakken vol vuurwerkafval ingeleverd bij de gemeente.

Elke inwoner van het dorp heeft in december een lege plastic zak in de brievenbus gekregen. Voor elke volle zak met vuurwerkafval die vanochtend werd aangeboden op het Horsterplein kregen Zeewoldenaren 1 euro.

Het was de eerste keer dat de gemeente deze actie hield. Zeewolde hoopte zo op een goedkope manier de straten schoon te krijgen. Rond 1 uur 's middags waren er zoveel zakken ingeleverd dat de gemeente geen euro's meer over had. Afvalopruimers kregen een tegoedbon waarmee ze later geld kunnen ophalen bij het gemeentehuis.

reacties (9)

 • sfinksje

   

  de plasticzakken zijn ook geleverd bij de senioren van de sfinx, waar ouderen wonen of mensen met een beperking. Daar is over nagedacht. ... maar ze hebben in ieder geval gratis zakken.

  reageer
 • linke soep

   

  Behoorlijk linke soep deze actie Kinderen de straat op sturen om VUURWERK rommel op te ruimen. De gemeente Zeewolde en de ouders van deze kinderen hebben verdomde mazzel dat t allemaal goed is gegaan. Als er tijdens t oppakken iets was afgegaan....... Zet voor die 700 tot 1000 euro een veegwagen in.......

  reageer
 • JL

   

  Als kinderen tijdens het vullen van de zak een stuk niet afgegaan vuurwerk vinden (die liggen er altijd) dan is de verleiding groot om het af te steken. Dan is het ineens niet zo'n goeie actie meer van de gemeente.

  reageer
 • Astrid

   

  ik zei vanmorgen tegen mijn kind.."heb jij je vuurwerkafval opgeruimd?" NEE zei hij. Ik zei dan ga je vandaag de straat uit Die straat van vuurwerk ontdoen. Daar ligt het nog, de buren hier hebben jouw vuurwerk opgeruimd nu ga jij daar nog aan de slag. Hij vond het redelijk. Maar deze actie Ik hoop dat het een SUCCES word.

  reageer
 • mam

   

  Bij ons in de straat waren de vuurwerkafstekers om 01.00 uur de boel aan het opruimen. De volgende morgen is het laatste beetje nog opgeruimd. Zo kan het dus ook, er hoeft niet altijd een beloning aan vast te zitten om de boel op te ruimen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Faerie

   

  Eens met Gerrit dat het triest is, hoe moeilijk is het nou om je omgeving schoon te houden. Maar goed, uiteindelijk kan ik me voorstellen dat dit een goedkopere optie is dan uitbesteden van schoonmaakwerkzaamheden, dus er is wat voor te zeggen. Zou in Almere ook een idee zijn.

  reageer
 • Gerrit

   

  Triest om te zien dat het zo moet. Is het nou echt zoveel moeite om je troep op te ruimen als je klaar bent met vuurwerk af te steken. Veel mensen hebben tegenwoordig geen greintje fatsoen meer.

  reageer
 • A.

   

  goed initiatief! zo haalden wij vroeger kerstbomen op voor 25 cent. De kinderen kunnen zo mooi een centje bijverdienen. haal in buurt de zakken op van oudere mensen en ruim het daar ook netjes op. zo kun je heel wat euro's bij elkaar krijgen!!

  reageer
 • beernd

   

  slimme actie..moeten ze op urk ook doen...watn bende

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert