XTC-verdachten blijven langer vast zitten

DRONTEN
De drie mannen die op oudejaarsdag zijn aangehouden na de ontdekking van twee XTC-laboratoria in Dronten blijven tenminste 14 dagen langer vast zitten. Dat heeft de rechtercommissaris vrijdag bepaald.

De laboratoria in twee bedrijfspanden op business zone Delta werden ontdekt, nadat een man uit Hoensbroek in Limburg werd opgepakt met een grote hoeveelheid pillen. Het spoor leidde vervolgens naar Dronten. Het OM beschouwt twee mannen uit Kampen en Zwolle als hoofdverdachten in de zaak.

Volgens het OM gaat het om een forse zaak. In de panden is een hoeveelheid pillen met een straatwaarde van honderdduizenden euro's aangetroffen. Voor medewerkers en eigenaren van omliggende bedrijven komt de ontdekking van de laboratoria niet als een verrassing. Volgens hen stonden er geregeld dure auto's voor de panden, waar officieel een bouwbedrijf gevestigd zou zijn.

reacties (4)

 • Roro

   

  Goedzo! En nu mr heineken en co verbannen!

  reageer
 • drontenaar

   

  Hebben de bedrijven erom heen dan wel de politie ingelicht als het hun is opgevallen dat er iets niet klopte?

  reageer
 • Bewoner Raaltepad Stedenwijk

   

  Loyaliteit? is ver te zoeken. Die gene die heeft gekocht daar is een verrader bah

  reageer
 • Frietus Hollandicus

   

  Cash & Carry aan de Amstel! Ik dacht dat het bestemmingsplan geen detail handel toestaat daar.. Lijkt wel of justitie en politie druk is met wiet terwijl de xtc productie gewoon zijn gang ken gaan. Ach ja we hoeven ons niet druk te maken toch? Wij hebben Ivo en mensen als Aat die over ons 'waken'

  reageer
 • tja

   

  Ze zijn opgepakt he! Volgens mij gaan de complimenten hier naar de politie.

 • Rasing Sierbestrating

   

  Jammer dat De Amstel op deze manier weer eens negatief in het nieuws moet komen. Het is een straat met een grote diversiteit aan kleinschalige bedrijven, op deze duistere praktijken zitten we echter helemaal niet te wachten! Vlakbij De Amstel ligt een ca. 30 hectare (nu nog) kaal industrieterrein, wat heeft de gemeente Dronten nu eigenlijk met deze Poort van Dronten voor? Willen we de buitenwereld laten zien hoe groot of goed we als gemeente Dronten zijn of zetten we juist de Poort open voor nog meer van deze illegale praktijken? Misschien wat om meer geld en aandacht aan bestaande bedrijventerreinen te besteden, of een frequente controle op activiteiten in alle bedrijfspanden?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert