Zorgen over uitblijven keukentafelgesprek

LELYSTAD
Een kleine vierhonderd Lelystedelingen hebben nog steeds geen zogeheten keukentafelgesprek gehad om te bepalen welke zorg zij nodig hebben.

Dat leidt bij een aantal mensen tot ongerustheid, omdat zij zich afvragen of zij hun hulp wel behouden. Dat meldt de WMO Cliëntenraad Lelystad, die de belangen behartigt van mensen met zorg.

De sociale wijkteams hebben meer tijd nodig om alle 1200 mensen met zorg te bezoeken. Ook heeft niet iedereen gereageerd op een uitnodiging van de wijkteams. Naar verwachting in februari is iedereen bezocht. Volgens de Cliëntenraad behoudt iedereen die nog niet is bezocht zorg volgens de bestaande afspraken.

De Cliëntenraad is op zich positief over de keukentafelgesprekken. Wel zijn er klachten dat mensen te snel de gemaakte afspraken moeten ondertekenen en geen tijd hebben om ze goed na te lezen.

reacties (9)

 • Richard

   

  Ik begrijp best dat als je buurvrouw al een gesprek heeft gehad jij ook graag wilt weten waar je aan toe bent. Echter is Lelystad uniek in het feit dat al ruim 800 mensen een gesprek hebben gehad. Iedereen heeft namelijk overgangsrecht. Dat betekend dat in veel andere gemeente er pas een gesprek komt tegen einddatum van de indicatie... Lelystad kiest, met haar partijen, er bewust voor om vroegtijdig een goed beeld te krijgen van de zorgvragen zodat daar goed op in gespeeld kan worden dit jaar. Betekend dus ook dat er meer tijd en ruimte is gemaakt op deze manier. Nee, ik ben niet van de gemeente, ja ik ben wel werkzaam in de zorg. Ik begrijp de zorgen heel goed tegelijkertijd denk ik ook dat zoals het was ook niet altijd, ik zeg: vaak! zo goed was...

  reageer
 • John

   

  Triest.....men had allang voor de streep klaar moeten zijn, het komt niet uit de lucht vallen..... En weer trekt de gewone man/vrouw aan het kortste eind........

  reageer
 • kees d.

   

  Net mijn eerste huishoudelijke hulp volgens het nieuwe systeem gehad. Het ging eigenlijk best wel goed. Maar tijd voor een bakkie is er niet. Het is nu voor de zorgverlener praten en breien geblazen. Ik heb eind vorig jaar bij TSN aangegeven dat klachten van mijn kant nu rechtstreeks naar de betreffende ambtenaar gaan.

  reageer
 • ron

   

  anderzijds: de zorg blijft ongewijzigd totdat er wat - in overleg- is veranderd. het is dus niet de patiënt maar de gemeente zelf die zich zorgen moet maken. Maar nog veel belangrijker zou ik het vinden als OFL eens verslag doet wat die gesprekken tot heden hebben 'opgeleverd'. geef eens percentages en bedragen. voor hoeveel mensen gaat er na dat gesprek wat veranderen? geef voorbeelden van wat er werkelijk gaat veranderen en welk bedrag kan hiermee worden bespaard? gaat men de gemiddelde budgetverlaging van 25 % halen ? Zijn de mensen na dat gesprek tevreden over de nieuwe afspraken en waarom dan wel en waarom niet?

  reageer
 • Sandra Mol

   

  Die bezoeken moesten voor 31 december afgerond zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • corda

   

  nou mario. Als het als donderslag bij heldere hemel was gekomen ja. Maar dit was al lang bekend Volgens mij hoef jij er geen gebruik van te maken ,zo te lezen aan jou reactie

  reageer
 • mario withoud

   

  Ik snap beste dat mensen zich zorgen maken, maar eh... Het nieuwe jaar is net een werkdag aan de gang! Je kunt toch niet verwachten dat de gemeente nu al die 1200 mensen heeft bezocht?

  reageer
 • Hoi

   

  Zoals verwacht loopt het nu al voor geen meter. Sterkte voor de mensen die nog steeds niet weten waar ze aan toe zijn.

  reageer
 • Zorg,???? nu moet zorgverlener, in 2 uur alles doen , en dan naar volgende adres,alles doen ... Kopje koffie intussen op de fiets? godgeklaagd voor de echte hulpverleners!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert