Gemeente verkoopt minder bedrijfsgrond dan verwacht

DRONTEN
De gemeente Dronten heeft de afgelopen jaren veel minder bedrijfsgrond verkocht dan verwacht. Dat wijt de gemeente aan de economische crisis en het zou voor ondernemers moeilijk zijn om de financiering te krijgen. Ook kwamen er door faillissementen bestaande bedrijfspanden vrij.

Het college van burgemeester en wethouders wil daarom de prognose bijstellen en niet vier maar drie hectare bedrijventerrein per jaar verkopen. De gemeente loopt daardoor zo'n anderhalf miljoen euro mis.

De nieuwe prognose lijkt nog steeds erg hoog, aangezien het Dronten de afgelopen drie jaar niet is gelukt om meer dan één hectare per jaar te verkopen. Suzanne Stoop van de PvdA vindt het goed dat de doelstelling wordt bijgesteld maar vindt drie hectare nog te veel en niet reëel. Donderdag wordt de kwestie behandeld tijdens een commissievergadering.

reacties (13)

 • Hans van veen

   

  4 "mooie" borden plaatsen langs De West om de aandacht te vestigen voor nieuwe bedrijven.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Rick, aarzel niet en vertel ons je persoonlijke frustraties maar. Hebben we dat ook weer gehad en kunnen we terug naar het onderwerp.

  reageer
 • Rick

   

  Meine Breemhaar heeft nog een zak geld over heb ik begrepen. Die heeft wat geld over van een meevallertje. OF geeft hem namelijk een week lang een campagne op de zender.

  reageer
 • gast

   

  Laten we eens ambtenaren wisselen met Zeewolde of Kampen. ondanks de crisis groeien de bedrijven terreinen als kool! denken in mogelijkheden ipv onmogelijkheden. durf eens je nek uit te steken ipv zorgen dat je je stoel bezet houd,. wat de cultuur op het gemeentehuis lijkt te zijn.

  reageer
 • pionier

   

  B en W van de gemeente Dronten snapt blijkbaar nog steeds niet dat we maar een polderdorp zijn met een dorpsbestuur.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ilse

   

  Wie zich niets verbeeld is ook niets. Dus dat daar grond is aangekocht voor een bedrijventerrein is niet zo gek gedacht. Maar niemand heeft de crisis kunnen voorzien, niemand heeft ooit gedacht dat deze zo heftig zou zijn en zo lang zou duren. Nu we weten wat de gevolgen hiervan zijn wordt het tijd om de realiteit onder ogen te zien. Dus stel de prognose zo veel mogelijk naar beneden bij, pak nu je verlies nu je het kunt hebben.

  reageer
 • Drontenaar

   

  De gemeente hoeft geen grond te verkopen maar eerst maar eens zorg dragen dat de gaten in het huidige bedrijfsplan gevuld worden. Veel onnodige leegstaand nog aan "De Noord", Het delta business terrein en de lege kavels op West, laten we die eerst eens vullen! Onnodig weggegooid geld dat vliegerterrein bij de Poort van Dronten!

  reageer
 • hans

   

  flink klagen dan kunnen ze mooi grond goedkoop aan vrienden verkopen ( bangma)

  reageer
 • Pionier

   

  Wellicht nog een industrie terrein er bij? De heren zouden eens moeten presteren in plaats van reguleren!

  reageer
 • veeboer

   

  geen wonder absurde prijzen. 1.500.000 per ha, daar is toch niet op te boeren!

  reageer
 • Peter

   

  En wel een nieuw industrie terrein aan gelegd zonder ook maar 1 meter verkocht te hebben. Dat noem ik nog eens goed inzicht !

  reageer
 • Rob

   

  De gemeente heeft de afgelopen drie jaar geen enkele hectare verkocht en stelt nu de prognose bij van 4 naar 3 hectare. Welke afdeling bij de gemeente gaat over grondverkoop? Die afdeling kun je dus wel sluiten als ze niet capabel zijn om ook maar een beetje grond te verkopen. Is dit toevallig dezelfde afdeling die de grond gekocht heeft? een beetje planeconoom kijkt met een kritische blik naar nut en noodzaak van grondaankopen. En mevr. Stoop, die zit toch in de gemeenteraad en die is akkoord gegaan met veel te grote grondaankopen. De burger van Dronten betaalt uiteindelijk het financiële gelag van falend beleid!

  reageer
 • Visgraat

   

  Zo zeg, wat een economische impuls die Hanzelijn!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert