Creative Campus is 'industrieel erfgoed'

ALMERE • Zo 4 januari 2015 | 18:59 • Zondag 4 januari 2015 | 18:59
De Creative Campus is een in het oog springend gebouw aan de Hogering in Almere Buiten. Een door de tijd verweerd fabriekspand dat ruimte biedt aan de meest uiteenlopende ondernemers. En uniek in Flevoland, want het zou nu al industrieel erfgoed genoemd kunnen worden.

Het Duitse bedrijf Beiersdorf maakte in het gebouw jarenlang schoonheidsproducten en bood werk aan zo'n 250 werknemers. In 2006 werd besloten de Almeerse vestiging te sluiten. Het tien hectare grote terrein kwam leeg te staan.

Ondernemer Meine Breemhaar uit Dronten kocht de fabriekshal en kantoorgebouwen voor 11,5 miljoen euro. Daarmee had hij 60.000 vierkante meter unieke bedrijfsruimte om een keur aan ondernemers in te huisvesten.

Omroep Flevoland besteedt deze week dagelijks aandacht aan de Creative Campus in Almere. Morgen in deel twee van deze serie kijken we naar de moeizame samenwerking tussen Meine Breemhaar en de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel