Wekelijks spreekuur voor problemen zorgtransitie

ALMERE
Almere wil een wekelijks spreekuur organiseren voor problemen rondom de zorgtaken waar de gemeente sinds 1 januari voor verantwoordelijk is. Veel van die taken zijn begin deze maand van het Rijk overgedragen aan de gemeenten.

In het voorstel voor het spreekuur valt te lezen dat 2015 gezien moet worden als "een leerjaar". Hoe groot de inzet ook is, niet alles zal direct vanaf de eerste dag goed gaan, zo schrijft de gemeente.

Het idee is om elke donderdagavond tegelijkertijd met de Politieke Markt een bijeenkomst te houden waarin raadsleden en inwoners problemen kunnen delen met het college van b en w. Op deze manier moet geleerd worden van zaken die fout gaan.

reacties (3)

 • Sandra Mol

   

  Onzin! Iedere gemeente heeft sinds jaar en dag het recht (de autorisatie in ambtenarentaal) om via de Gemeentelijke BasisAdministratie de adresgegevens van haar inwoners bij de ontvangen BSNnummer te zoeken om zo haar inwoners persoonlijk te informeren. Hetgeen u mee schermt, is de autorisatie voor het GBAV wat inderdaad per 1-1-15 is ingegaan, maar het GBA geeft de gemeente voldoende mogelijkheden om de betrokkenen te informeren. Drie weken geleden heb ik hierover, nadat ik door het ministerie van Binnenlandse Zaken ben geinformeerd, de gemeente Zeewolde gebeld. Ik word door de betrokken ambtenaar teruggebeld want hij was in vergadering. Ik wacht nog steeds :-(; net als op de definitieve, persoonlijke berichtgeving dat onze zorg inderdaad onder de gemeente gaat vallen.

  reageer
 • hl

   

  En als je vooraf probeert, maar de gegevens niet voor 1 januari mag ontvangen vanwege de wet op de privacy, ligt het probleem wel wat genuanceerder. En dat is enkel 1 van de problemen van de transitie...

  reageer
 • John

   

  Mooi verhaal, insteek is goed..nu de uitvoering..... Eerst zien dan geloven...... Als men voor de streep gewekt had, was er waarschijnlijk een hoop leed voorkomen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert