Snelweg A6 uren dicht na dodelijke aanrijding

LELYSTAD
Bij een aanrijding op de snelweg A6 bij Lelystad is aan het begin van maandagavond een dode gevallen. Dat meldt de politie. De snelweg werd afgesloten in de richting Almere, tussen de afritten Lelystad-Noord en Lelystad.

Volgens de politie is het slachtoffer een 52-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bulgarije. Vermoedelijk had hij een lekke band en probeerde hij een reparatie uit te voeren. Op de rijbaan werd de chauffeur geschept door een passerende vrachtwagen.

De bestuurder van deze passerende vrachtauto heeft verklaard dat hij merkte iets te raken toen hij de stilstaande wagen voorbijreed. Hij alarmeerde de hulpdienste, maar het slachtoffer bleek al overleden toen die aankwamen.

De chauffeur van de passerende wagen is door de politie meegenomen voor verhoor, maar mocht later op de avond naar huis. De weg is uren afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid.

reacties (48)

 • Bianca

   

  @Willie Wortel: slimme opmerking van je. "Alle beroepschauffeurs een rijverbod". Dan wil ik jou na een paar dagen wel horen van je dat er niets meer te verkrijgen is in de winkels. Je kent de slogan wel toch: zonder transport staat alles stil. Het is voor beide partijen vreselijk. De overleden chauffeur zijn familie en aanverwanten, de chauffeur die onbedoeld iemand doodrijdt...dat vergeet je je leven lang niet meer! En dan wordt er gediscusseerd wie de schuldige is. Wat er op dat moment gaande is geweest: het is en blijft voor allebei de partijen een drama.

  reageer
 • Bromsnor

   

  De schuldvraag is van het grootste belang en het enige slachtoffer is de dode. Dat anderen wat geschrokken zijn staat in geen verhouding.

  reageer
 • WANKY

   

  Ook ik kwam er langs ca 30 seconden na het ongeval, de situatie zag er verschrikkelijk uit. In dit geval zijn er alleen maar slachtoffers, de schuldvraag is niet van belang.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Denk na? Dat lijkt me voor u nog meer van toepassing. Een veroorzaker is dat meestal niet met opzet. Vaak wel door onoplettendhied of onverantwoord gedrag. Dwz bijvoorbeeld hardrijden of niet op letten. Overigens zijn er regelmatig personen die bewust de rijbaan op lopen. Alleen komt dat net als spoorspringers niet zo gedetailleerd in de krant.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Persberichten moet je kritisch lezen. Ze typen maar wat over van de politieberichten. Er is een verschil tussen rijbaan en rijstrook. Het is zeer onwaarschijnlijk dat een chauffeur die dagelijks op de weg zit op de weg zou gaan lopen. Je ziet op de foto dat de truck maximaal naar de berm staat. Dat is ook niet voor niets gedaan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Trucker

   

  Beste mensen, ik heb het voor me zien gebeuren op circa 1km. Het was een verschrikkelijk gezicht toen ik er langs kwam. Heb hulpdiensten gebeld,.. Ach, laten we stoppen met de schuldvraag.. Zit nog wel ff op het netvlies.

  reageer
 • Wolf

   

  @Bromsnor u doet u naam weer eer aan. Het spreekt voorzich dat de overledene het slachtoffer is. Maar waarop baseert u dat de andere beroepschauffeur de veroorzaker is, hij heeft de andere chauffeur echt niet met opzet aangereden hoor!! En dan erbij niemand gaat willens of wetens op een rijbaan staan. Zoals ik het zie is de overledene zelf de veroorzaker en helaas ook het slachtoffer, maar ook de chauffeur die hem aanrijd is een slachtoffer niemand rijd iemand opzettelijk dood. Denk eens na of reageer niet.

  reageer
 • JeeBee

   

  Ik zal niet zeggen wiens schuld het is, daarvoor heb ik niet genoeg kennis van de precieze omstandigheden waaronder dit ongeluk is gebeurd. Ik lees hierboven alleen wel dat het slachtoffer 'op de rijbaan' werd geschept. En ik heb vrijwel dagelijks te maken met zowel West- alsook Oost-Europese chauffeurs en in dit soort gevallen maakt het mij echt niet uit waar het slachtoffer/de veroorzaker vandaan komen, het is erg genoeg dat het gebeurd is. Overigens is een voertuig nooit een verkeersdeelnemer, dat is de bestuurder of passagier.

  reageer
 • Dirk

   

  zulke dingen kunnen gebeuren natuurlijk , als je zoiets voorbij gaat ,doe je dat, als het kan wat ruimer ,of de vrachtauto moet op dat moment, ook ingehaald worden door een auto, dan kan je niet naar links , het is erg triest ,maar kan gebeuren, sterkte voor de achter gebleven Familie

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Treurig dat wanneer het slachtoffer nu een Oost-Europeaan is en de aanrijder een Hollander dat allerlui truckersvolk en aanhang komt verklaren dat het de schuld is van de stilstaande trucker en niet van de rijdende Hollander dei de man op de vluchtstrook schept. Normaal kunnen stilstaande voertuigen niet de oorzaak zijn van een ongeluk. Zij zijn geen verkeersdeelnemer.

  reageer
 • JeeBee

   

  Gelukkig, u kunt zo aan de slag bij de Verkeers Ongevallen Dienst van de politie..... Of zou het misschien kunnen zijn dat de truck (veroorzaker) wél naar links heeft gestuurd maar dat het slachtoffer door de klap van de aanrijding alsnog op de vluchtstrook is beland?

  reageer
 • De oude wielrennert

   

  De pechtruck staat goed rechts op de vluchtstrook. Het lichaam van de man ligt zelfs op de vluchtstrook. Evident is de andere truck over de streep gekomen. Of deed de pechtrucker een stapje naar achteren om te zien of het wel zijn voertuig was?

  reageer
 • Bromsnor

   

  De dode is het slachtoffer en de aanrijder is de veroorzaker. Of was het slachtoffer willens en wetens plotseling op de weg gaan staan?

  reageer
 • Wolf

   

  @Antje advocaat. U roept te hard door uw roeptoeter, klaarblijkelijk kent u de feiten niet.

  reageer
 • chauffeur

   

  de veroorzaker??? de helaas overleden chauffeur lijkt me???. houvtoch op met je onzin als je niet de feiten kent... totaal geen opzet.. donker... weinig ruimte??? helaas zit ongeluk in een klein hoekje.. en hou aub met al die spijtbetuigingen.. spreekt voor zich, hoef je niet allemaal te melden.

  reageer
 • Wolf

   

  Begin eens bij je zelf.

  reageer
 • Karel

   

  De veroorzaker is tevens het slachtoffer, de andere vrachtwagenchauffeur is ook slachtoffer!

  reageer
 • Bromsnor

   

  Je ziet ook vaak genoeg trucks wat links houden of zelfs baan wisselen als er op de vluctstrook te doen is. Anderen zien helemaal niets en slingeren gewoon naar rechts waar dat net niet kan en mag.

  reageer
 • Durk

   

  Zo doet alle media dat Jeroen.

  reageer
 • Jeroen

   

  Dat zou overbodig zijn wanneer mensen er niet zo gefixeerd op zijn om iemand te verbeteren, zonder ook maar 1 van de andere reacties te lezen.

  reageer
 • Jeroen

   

  Aan de ene kant heb je gelijk, maar niet met deze drogreden natuurlijk. Vastraken of iemand doodrijden....

  reageer
 • George

   

  oef, ik snap je helemaal, gebeurd jammer genoeg wel vaker. het zou handig zijn als omroep Flevoland alle aanpassingen in het bericht begint met UPDATE, dan is het duidelijk voor iedereen.

  reageer
 • oeff

   

  Piet en Emmeloordse, het moment dat ik reageerde was het bericht dat er naar alle waarschijnlijkheid een ongeluk was gebeurd met een persoon op de snelweg. Omdat omroep Flevoland zonder updates werkt maar het bericht gewoon aanpast lijkt mijn bericht niet kloppend. nogmaals, erg naar bericht! Sterkte voor de familie van het slachtoffer en voor de chauffeur die hem helaas niet heeft kunnen ontwijken!

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Tja, ik heb een woordje vergeten in de laatste zin. Dat kan gebeuren. Overigens heeft mijn reactie niets te maken met Amerikaanse nonsens. Als je van dichtbij meemaakt dat iemand zo'n bericht krijgt, dan zie je enorm veel verdriet.

  reageer
 • S. de Liefde

   

  In dit geval het verdriet waar iemand mee te maken krijgt, dat heb ik wel van dichtbij meegemaakt. Je krijgt dan een verschrikkelijk bericht dat je hele leven op zijn kop zet. Andere reageerders, sorry voor de verwarring!

  reageer
 • Swiebertje

   

  Wat een drama. Jammer dat deze jongens op pad moeten zonder fatsoenlijke contracten met pechhulp. Dit zijn geen klusjes voor chauffeurs in het donker langs de weg.

  reageer
 • piet

   

  ik snap iets niet. waarom meteen weer zo negatief deze chauffeur wilden zijn lekke band verwisselen. ik als beroeps chauffeur doe dat ook gewoon als ik een lekke band krijg. ja oke is een beetje gevaarlijk zo langs de weg maar iets wat moet dat moet. oke voor zijn eigen veiligheid had ik geprobeerd om verder te tuffen naar de mac. en ja ik ga wel iets verder in de berm staan maar wat niet gaat dat gaat niet met 30a40 ton in een zachte berm.

  reageer
 • A.

   

  We hebben het dan ook over een oost Europese chauffeur en daar gelden toch net even wat minder regels. Niet sleutelen op de vluchtstrook is dan ook niet in heel Europa een regel. Met betrekking tot uitwijken heb je kennelijk al een beeld voor jezelf geschetst want als het slachtoffer bijvoorbeeld om de truck naar de rijbaan zijde liep en struikelde kan hij zomaar 2 meter op de rijbaan liggen en kan ook jij er niet meer omheen, dus een vrachtauto van zeg dertig ton zeker niet. Dan kan het ook nog zijn dat de rijstrook ernaast niet vrij was en kun je bij voorbaat al niet wat meer ruimte houden.

  reageer
 • piet

   

  staat dodelijke ongeval.

  reageer
 • Snorretje

   

  Vaak rijden ze zo dicht achter elkaar dat ze het niet eens zien. ik werk regelmatig op de vluchtstrook. Je ziet heel veel uitstekende beroepschauffeurs keurig een baan opschuiven als ze je zien, meer dan bestuurders van auto's. maar als dan eentje niet opschuift zie je dat de rest van het rijtje gewoon schrikt als ze je passeren.

  reageer
 • Dan

   

  en wat wil je hier mee zeggen??

  reageer
 • Ariane

   

  Amerikaanse nonsense. Inclusief slechte vertaling.

  reageer
 • piep

   

  wat fijn dat je het toch zelf beter doet...doe toch niet zo belerend bij zo'n bericht!

  reageer
 • roos

   

  waar slaat zo een achterlijke reactie nou weer op!!

  reageer
 • Kan inderdaad merken dat je een amateur bent, een vrachtwagen is ongeveer 2,55 meter breed en kan dus niet heel ver uitwijken richting berm. Want als die in de berm komt staat die waarschijnlijk vast en tja dan heb je een ander probleem. Verder als je niet weet hoe en wat er gebeurt is zeg dan niks en zwijg.

  reageer
 • Ingrid

   

  Deze beroepsvrachtwagenchauffeur is al zwaar genoeg gestraft zonder dat jij, zonder dat je hebt gezien wat er gebeurd is, alweer klaar staat met je oordeel. Ik wens de nabestaanden van het slachtoffer, maar ook de beroepsvrachtwagenchauffeur alle sterkte toe.

  reageer
 • Dirk

   

  Ah, ik lees dat de A6 weer open kan, het onderzoek is zojuist in een paar korte zinnen gesloten. Het is iedereen zijn eigen schuld, want er is altijd een schuld begrijp ik, en de politie staat de boel op de snelweg voor Jan Doedel op te houden. Bedankt Andree, je bespaart met jouw snelle analyse, je inzicht en heldere bewoording de samenleving een hoop geld en vertraging. Ook de nabestaanden en de dader, want er is een schuldige lees ik net, zullen blij zijn met de vlotte afhandeling. Zou je ook zo vriendelijk willen zijn om een eventuele strafzaak tegen de dader af te handelen, dat moet morgen dan ook geregeld kunnen zijn lijkt me met jouw expertise. Waren er maar mee zoals jij, daar zou de wereld mee geholpen zijn. Verder vind ik het tragisch voor iedere betrokkene, de slachtoffers, de wegbeheerders, getuigen, hulpverleners en de politie.

  reageer
 • Willie Wortel

   

  Hier spreekt de Meester. Ik zou zeggen gelijk een rijverbod voor alle "beroepsvrachtwagenchauffeurs".

  reageer
 • Lely

   

  Moet ik dit lezen als in jouw geliefde? Of de situatie die je schetst dat iemand dit vanavond door moet maken? In ieder geval sterkte voor alle betrokkenen!

  reageer
 • ikke

   

  sterkte in deze moeilijke periode

  reageer
 • Lelystad

   

  zeer veel sterkte voor de na bestaande

  reageer
 • Dave

   

  Heel erg veel sterkte toegewenst.

  reageer
 • S.de liefde

   

  gecondeleerd

  reageer
 • Emmeloordse

   

  Waarschijnlijk moet je de berichtgeving even opnieuw lezen. Sterkte voor de nabestaanden.

  reageer
 • bas

   

  r.i.p.!!! triest :(

  reageer
 • alexander

   

  sterkte

  reageer
 • S. de Liefde

   

  En dan krijg je ineens het bericht dat je geliefde is overleden... Wat ongelooflijk verdriet...

  reageer
 • oef

   

  Sterkte voor de betrokkene hopen op een *positief* bericht dat de persoon nog leeft en het naar omstandigheden goed maakt

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert