Snelweg A6 uren dicht na dodelijke aanrijding

LELYSTAD • Ma 5 januari 2015 | 19:03 • Maandag 5 januari 2015 | 19:03
Bij een aanrijding op de snelweg A6 bij Lelystad is aan het begin van maandagavond een dode gevallen. Dat meldt de politie. De snelweg werd afgesloten in de richting Almere, tussen de afritten Lelystad-Noord en Lelystad.

Volgens de politie is het slachtoffer een 52-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bulgarije. Vermoedelijk had hij een lekke band en probeerde hij een reparatie uit te voeren. Op de rijbaan werd de chauffeur geschept door een passerende vrachtwagen.

De bestuurder van deze passerende vrachtauto heeft verklaard dat hij merkte iets te raken toen hij de stilstaande wagen voorbijreed. Hij alarmeerde de hulpdienste, maar het slachtoffer bleek al overleden toen die aankwamen.

De chauffeur van de passerende wagen is door de politie meegenomen voor verhoor, maar mocht later op de avond naar huis. De weg is uren afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel