Gevaarlijke kruising Karel Doormanweg aangepakt

NOORDOOSTPOLDER
Na twee ongelukken vanwege slecht zicht, heeft de provincie twee extra stopborden geplaatst en een extra stopstreep aangebracht bij het kruispunt van de Karel Doormanweg en de Zuidwesteringweg (N 713) bij Tollebeek. Ook staan er waarschuwingsborden.

Bij het kruispunt ligt een berg zand die het zicht belemmert voor automobilisten die richting de snelweg A6 rijden.

Het zand is nodig om de grond te laten inklinken voor de aanleg van een nieuw fietspad.

reacties (4)

 • Dick

   

  FF lezen wat er staat. Oorzaak is slecht zicht. Niet de snelheid. Overigens gaan de twee stopborden en de stopstreep helemaal niets oplossen, het is gewoon wachten tot iemand dat stopbord en stopstreep op het verkeerde moment gaat negeren. Dan kun je er honderd camera's of drempels in gooien, dan heb je gewoon brokken. Alles valt of staat met goed kijken en de juiste voorrangsregels hanteren. En ja ik kan ongeveer zien met wat voor snelheid iemand op me af komt. Is dat een "hoge" snelheid dan wacht ik ff op hem aleer ik de weg opstuur. Overigens is snelheid nooit oorzaak in ongevallen, wel letselbepalend.

  reageer
 • Pzaal

   

  Hele hoge drempel erin gooien en een flitspaal. Moet je kijken hoe braaf ze dan in ene kunnen rijden.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Jammer dat er niet na het eerste ongeval al geluisterd is

  reageer
 • Vogelvrije fietsers

   

  Gemeente Noordoostpolder, Eindelijk een keer een verstandig besluit, we konden wachten op een dodelijk/ernstig ongeluk. Nu nog een keer zien te voorkomen dat het sluipverkeer niet over de Kareldoormanweg weg rijdt, zo wordt het eindelijk een veilige weg. Als fietsers is het behoorlijk gevaarlijk op deze weg. Of gaat de gemeente er pas wat aan doen als er ongelukken (genoeg ) gebeuren. Net als het met de gevaarlijke onoverzichtelijke kruising is gebeurt ....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert