CdK: beledigingen bestuurders krachtig tegengaan

FLEVOLAND
Het gemak waarmee bestuurders via sociale media worden beledigd of beschadigd, moet krachtig worden bestreden. Dat zei Commissaris van de Koning Leen Verbeek maandag in zijn nieuwjaarstoespraak.

De commissaris ergert zich eraan dat steeds meer mensen de laatste tijd, vaak anoniem, bestuurders beledigen of in een kwaad daglicht stellen.

Hij roept alle Flevolandse politici op om dat soort Twitter- en Facebookberichten te weerspreken. Op die manier moet het respect terugkomen in de samenleving, vindt Verbeek.

reacties (18)

 • Glenn

   

  Opvallend dat meneer Toorenburg iets schrijft over respect voor bestuurders en zelf steeds bestuurders loopt af te zeiken op twitter. Het wordt tijd dat deze man eens aangesproken wordt. Zijn hele leven ziekt hij anderen ten gunste van zichzelf. Op Curacao zijn we blij verlost te zijn van deze man. Als je niet naar hem luistert krijg je het zeer lastig.

  reageer
 • Johan

   

  Dan nog een aanvulling over belangenverstrengeling waar hetvpolitiek betreft De vrouw van Toorenburg, registrar en houder van de domeinnamen van Omroep Almere, is namens het CDA kandidaat voor de waterschapsverkiezingen Flevoland. Journalistiek wordt het steeds aantrekkelijker. Succes.

  reageer
 • Johan

   

  @OAnieuws retweet nu ook landelijk en politiek georienteerd nieuws. De invloed van meneer Toorenburg en zijn CDA neemt steeds meer toe. Kan een dergelijk orgaan wel neutraal bezien worden? Wie bewaakt de journalistieke onafhankelijkheid?

  reageer
 • Johan

   

  Heeft Omroep Flevoland al meegekregen dat de eerder vanwege wanbestuur ontslagen ex bestuurder van RTV Almere achter het initiatief Omroep Almere schuilgaat? Oude wijn, nieuwe zak en een bestuur op papier. Het PBO is doorspekt van de politiek met name het CDA, partij van de ex bestuurder, is breed vertegenwoordigt. Mooi item om eens nader te (laten) onderzoeken?

  reageer
 • Johan

   

  Als Marco Penninkhof zich afvraagt wie zijn teksten "leent" bij Omroep Almere: Cor Toorenburg. @OAnieuws

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan

   

  Aldus "jo" die onlangs zijn voormalig mede bestuurders nog even een zwarte piet wilde toespelen na zijn doelgericht afbraak beleid bij RTV Almere. En dat durft zich aangesproken te voelen op een bericht van de CvdK. Meneer Toorenburg, ik heb voldoende mogen inzien om te stellen dat u niet in dit bestuur paste en daarbij terecht bent ontslagen. Natrappen via social media is ook wel erg laag. Jammer dat u zich dit als "bestuurder" niet realiseert.

  reageer
 • Tja

   

  Ik herinner mij nog een "bestuurder" die een oproep deed voor meer of minder van een bepaalde bevolkingsgroep... Laten de bestuurders een vaker naar zich zelf kijken en zich niet heilig verklaren.

  reageer
 • Barbara

   

  Neemt u de commentaren waar u zich aan ergert wat (v)luchtig, meneer Verbeek. Het hele medium internet is daar 'serieus' op gestoeld!

  reageer
 • Cor Toorenburg

   

  terecht kaart meneer Verbeek dit aan. Vaak zie je ongefundeerde beschuldigingen op bestuurders in dit soort site's en dan onder anonieme namen. Vaak worden leugens verteld en worden omdat ze gepubliceerd zijn door anderen voor waarheid aangenomen. Ik reageer niet zo vaak op dit soort zaken. Wat mij betreft kan dit gewoon verwijderd worden. Of met vermelding met het ontvangen email adres, let op, niet zoveel reacties meer.

  reageer
 • ron

   

  wederom meerdere waarheden: politici zeggen soms dingen die toch wel eens anders of genuanceerdere liggen; kritiek dus prima. maar het dom (vaak nog ongegrond) beledigen slaat natuurlijk nergens op. Daarentegen komt het maar zelden voor dat de bestuurder het dan beter uitlegt. Tegelijk valt er met de kritiekgevers vaak weinig te communiceren want die blijven voor 99 % toch principieel bij hun eigen standpunt. Wat betreft anonimiteit: het is uiteraard niet eerlijk als de persoon met naam en toenaam in het artikel staat en de kritiekgever anoniem is. Van de andere kant voegt het ook niets toe als de echte naam er bij staat. het gaat toch over de inhoud van de kritiek (daar heb je geen echte naam voor nodig om dat te kunnen pareren) Wel vind ik het enorm flauw als iemand voor elk bericht een andere naam kiest. Ik vind dat lezers en de bestuurders recht hebben om te weten of de kritiek van 1 persoon komt of van meerdere personen.

  reageer
 • Jan

   

  Deze man kan zich ergeren, maar er werkelijk iets aan doen is onmogelijk. Welkom in de moderne tijd, waarin sociale media bestaat. Ook een beetje jammer dat deze meneer, net als andere bestuurders voornamelijk bezig zijn elkaar de hand boven het hoofd te houden, in plaats van voor de burger op te komen, wat hun primaire taak is. Je kunt ook alle flauwekul negeren en accepteren dat dit nu eenmaal erbij hoort, helaas, als je een publieke functie bekleedt. Als je hier niet tegen kunt, dan beter omzien naar werk in de private sector.

  reageer
 • hk

   

  Respect voor bestuurders zal komen als bestuurders alle online flauwekul gaan weerspreken? Ik mag hopen dat de bestuurders hun kostbare tijd zinniger weten te vullen dan met het voeren van de vele online trollen. En respect voor bestuurders heeft in de allereerste plaats te maken met het gedrag van die bestuurders.

  reageer
 • MKM

   

  Volgens mij zegt de heer Verbeek ook niet dat je niets mag vinden. Volgens mij zegt hij dat het niet zo moet zijn dat bestuurders (al dan niet anoniem) worden beledigd of beschadigd. Iets met elkaar en elkaars mening respecteren...

  reageer
 • Ilse

   

  Het gaat er niet om dat hij mensen de mond wil snoeren, het gaat er om dat kritiek en opmerkingen ook een beetje beschaafd gegeven kunnen worden. En dat er eens goed inhoudelijk gereageerd wordt. Jij bent een goed voorbeeld van zo'n grote onzin uitkramer. Het is niet verkeerd dat je reageert op een artikel, maar je verdraaid in je eerst 2 zinnen al waar het om gaat. En vervolgens ga je deze man ook nog "oorlogse praktijken" verwijten. Ik vind dat deze man wel gelijk heeft. De onzin die mensen anoniem op websites zoals deze, of die van nu.nl, zetten is soms tenen krommend. Natuurlijk mag iedereen zijn of haar mening geven. Graag zelfs want daarmee worden politici alleen maar gevoed. Maar waarom moet dat gepaard gaan met beledigingen?

  reageer
 • mario withoud

   

  Typerend. Terecht kaart Verbeek aan dat bestuurders beledigd worden door anonieme personen. En wat staan er hier als reacties op dat bericht. beledigingen door anonieme personen.

  reageer
 • RR

   

  Meneer Verbeek, we leven in een democratie, niet in Korea! De burger de mond snoeren en voorafgaand kwaad bloed hebben gezet zijn oorlogse praktijken. 40-45! Want laten we eerlijk zijn, voor de invoering vsn de euro waren we niet alleen mondig, maar ook minder financieel afhankelijk van de overheid. Dat tij is met de invoering van de euro gekeerd en is opzet! Naarmate je meer van ons afpakt, de meer we daar iets van vinden!

  reageer
 • klaas

   

  Jammer dat dhr. Verbeek niet tegen terechte kritiek van de burger kan dat is het risico van een publieke functie. De kritiek komt meestal omdat de politici zaken anders voorstellen als dat de werkelijkheid is.

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  Beledigen foei.. Bekritiseren ok .. Of geen domme dingen meer tweeten als "bestuurder"

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert