Eerste cruisebedrijf vaart vanuit Lelystad

LELYSTAD • Di 6 januari 2015 | 0:29 • Dinsdag 6 januari 2015 | 0:29
Het Nederlandse bedrijf Stip Reizen gaat komend voorjaar cruises verzorgen vanuit Lelystad. Het is daarmee de eerste rederij die Bataviahaven als vertrekpunt gaat gebruiken voor IJsselmeercruises. Het bedrijf wil vanaf april vanuit Lelystad bootreizen verzorgen over het IJsselmeer, naar de Rijn en het Zuiden van het land.

Directeur Fred Verlinden van Stip Reizen zegt dat het besluit om te kiezen voor Lelystad vooral te maken heeft met de bereikbaarheid. Door de centrale ligging hoeven mensen vanuit de Randstad niet zo ver te reizen. Ook zijn de relatief lage parkeerkosten een reden. In totaal staan er tussen april en oktober 21 afvaarten gepland met een schip dat 140 bedden aan boord heeft.

Afgelopen november werd bekend dat de gemeente Lelystad en de provincie gezamenlijk 650.000 euro gaan investeren om Bataviahaven aantrekkelijker te maken voor reisorganisaties. Stip Reizen zegt dat die investering geen invloed heeft gehad op hun besluit om te kiezen voor Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel