Nieuw verdeelsysteem sociale woningen van start

ALMERE
Het nieuwe systeem om sociale huurwoningen in Almere te verdelen, wordt 19 januari ingevoerd. Dat laten de wooncorporaties en de gemeente per brief aan woningzoekenden weten.

De gemeente besloot drie jaar geleden dat er een eerlijkere verdeling van de sociale huurwoningen moest komen om ervoor te zorgen dat meer Almeerders in schrijnende situaties sneller een huis kunnen krijgen. Het lukte niet dit systeem snel ingevoerd te krijgen omdat daarvoor een nieuw computersysteem moest komen.

De grootste verandering is dat de helft van de woningen via loting wordt toegewezen. Hierdoor zijn mensen die snel een huis nodig hebben niet langer volledig afhankelijk van de inschrijfduur. Daarnaast is er een commissie aan het werk die urgente gevallen beoordeelt.

reacties (14)

 • Gaudi1959

   

  Waarom is het verdeelsysteem zo moeilijk gemaakt dat er een compleet nieuw computersysteem moet worden ontwikkeld ? Ga bij andere gemeentes kijken waar het verdeelsysteem al goed werkt en kopieer dat simpel.

  reageer
 • Barbara

   

  Uiteraard landelijk probleem, dan is er voor meerdere commissarissen van onze Koning waarschijnlijk wat meer werk aan de winkel dan gebruikelijk is. Een uitstapje buiten de begrensde paden verfrist, opent deuren die alsmaar gesloten lijken te blijven....

  reageer
 • Elzelina

   

  Betaal je jaren kosten om als het nodig zou zijn bovenaan te staan, jammer gast dus op aan de bonus van de directie van de woningbouw

  reageer
 • Jeroen

   

  Het is geen gemeentelijk probleem, het is een landelijk probleem.

  reageer
 • Barbara

   

  Waarom? Misschien uit een zeker invoelend vermogen/respect naar zijn burgers. Bijvoorbeeld contact leggen met de betreffende gemeente. Een oplossing bewerkstelligen dan wel enige beweging krijgen in het dossier sociale woningbouw?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Waarom? Sociale woningbouw is bij uitstek NIET het domein van de CdK.

  reageer
 • 13xx

   

  Maar dit is geen Almeerders of Flevolands probleem, maar een nationaal probleem. (en er zijn ook gewoon te weinig sociale huurwoningen)

  reageer
 • Cor h

   

  je zal toch verwachten dat na al die decennia deze "woningnood" toch wel eens opgelost zou zijn, en bijna denken dat dit instand wordt gehouden helaal als er elk jaar er zoveel sociale huur woningen worden verkocht.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dit zal een probleem blijven zolang huurders van sociale huurwoningen die meer zijn gaan verdienen geen financiële prikkels krijgen om naar een 'gewoon' huis door te stromen.

  reageer
 • Barbara

   

  Op dit bericht zou een Commissaris van een Koning eens op moeten willen reageren!

  reageer
 • Faerie

   

  Er is niks eerlijks aan idd. Het gaat niet werken, hoe je ook verdeeld, de hoeveelheid te verdelen woningen wordt er niet meer op. (en zeker goedkoop, want die bestaan helemaal niet meer waardoor armen gedwongen in de schulden komen of niks meer te eten hebben). Er is al zoveel kritiek op geweest, maar weer een voorbeeld dat de politiek oog- en oorkleppen op heeft.

  reageer
 • pietje

   

  Over de efficiency door automatisering gesproken: "Het lukte niet [...] omdat daarvoor een nieuw computersysteem moest komen". Goh, hoe deden ze dat vroeger toch, zonder computers...

  reageer
 • frits

   

  halen ze dan ook de koopwoningen en vrije sector huur woningen van die site dan zullen we zien dat er weinig tot niks te huren valt in almere , dus de wacttijden lopen alleen maar verder op in almere

  reageer
 • A.

   

  Vind loting maar raar. Je moet geluk hebben om een woning te krijgen. Nou is het maar de helft van de gevallen loting en de andere helft via de wachtlijst, maar met een beetje pech sta je veel langer in die wachtlijst. Vroeger kon je je urgent inschrijven en had je daardoor veel sneller een woning, wat is hiermee gebeurt? Loting is puur geluk.. zo ga je krijgen dat mensen die net een jaartje ingeschreven staan (en dus ook maar 1x betaald hebben) al meteen een huisje krijgen en andere met een beetje pech 7/8 jaar moeten gaan wachten, terwijl die misschien net zo graag willen verhuizen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert