Bioscoopbezoek Flevoland gedaald

FLEVOLAND
Het bioscoopbezoek in Flevoland is in 2014 met 10 procent gedaald. Er kwamen 56.000 minder bezoekers naar de bioscopen.

De daling in Flevoland is groter dan in de rest van het land. Dat heeft te maken met de komst van nieuwe bioscopen in Amersfoort en Hilversum. Die snoepen veel klanten af van Utopolis in Almere.

Die bioscoop hoopt overigens dat het bezoekersaantal volgend jaar weer toeneemt. Utopolis verwacht veel van Star Wars, James Bond, en het slot van de serie Hunger Games. De inkomsten uit de kaartverkoop bedroegen in Flevoland vorig jaar ruim vier miljoen euro.

reacties (14)

 • George

   

  als het geluid wat zachter is geworden, kom ik er weer in 2015

  reageer
 • N M

   

  Misschien is het een idee om meer opties te bieden van 2D kinderfilms. Vaak is het 3D en omdat 3D niet geschikt is voor de jonge ogen onder 7 jaar, kiezen we er vaak voor om buiten Almere naar een 2D voorstelling te gaan.

  reageer
 • Dnz

   

  Dus Even samengevat? veels te duur, vies, ongezellig, zo duur dat je wel op de DVD wil wachten, parkeren onbetaalbaar, klachten over de films, publiek deugt niet en eigenlijk alleen geschikt als toilet, mits deze gratis is en dan ook alleen omdat Burger King weg is. Welkom in Flevoland!

  reageer
 • Hek

   

  Als utopolis eens naar pathe zou kijken en een unlimited pas zou aanbieden en de arrogante jeugd eruit schopt die rustig naast je gaat zitten bellen, wordt het misschien nog eens interessant om te gaan. Tot die tijd ga ik wel in A'dam naar de bioscoop.

  reageer
 • Gutteguttegut

   

  Waarom zeuren we weer alleen over de bioscoop in Almere? Het gaat over de daling in Flevoland!!! Ga dan lekker met z'n allen naar Lelystad als het daar wel goed is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Ik ga altijd naar Amersfoort. Mooie bios..... Gratis parkeren. Prima publiek......

  reageer
 • pietje

   

  Ik begrijp dat jij graag ziet dat iedereen alleen maar dezelfde films als jij kijkt? Of wilde je gewoon even je 'goede smaak' etaleren ten koste van een ander? Over geestelijke armoe gesproken...

  reageer
 • TLL

   

  Terecht dat Utopolis bezoekers verliest, het gebouw is tien jaar oud en eigenlijk al aan een renovatie toe. Totaal verpauperd. Stoelen zijn dramatisch: vies, zitten los, oncomfortabel en de armleuningen zitten onder de vlekken. De vloeren plakken 80% van de tijd en de WC's bij de kaartverkoop zijn of druk, of smerig. Het aanbod is ok, maar je moet wel met je tijd blijven meegaan...

  reageer
 • Filmhuisfan

   

  Alleen maar mainstream hollywoodgedoe, dat aansluit bij de geestelijke armoede van de Almeerder.

  reageer
 • aapje

   

  Logisch als je bijna 12 euro aan een kaartje moet betalen!! Laat staan een drankje van 0.25 ml betaal je al 3,50 en dan de popcorn of iets anders. Je bent gewoon teveel kwijt!! Het moet leuk blijven en dat is het allang al niet meer!

  reageer
 • Robn

   

  Tja vrij logisch dit. Sfeerloze bioscoop in een sfeerloos stadscentrum. Vooral de uitgang ziet er niet uit, alsof het al jaren in aanbouw is. Ik kom hier eigenlijk alleen maar om gratis naar de WC te gaan nu de Burger King weg is.

  reageer
 • Sandra

   

  Vindt het ook erg duur allemaal, vooral het eten en drinken is niet te betalen. Dan wacht ik liever op de dvd of tv.

  reageer
 • San

   

  Misschien moeten ze in de HOOFDSTAD eens een fatsoenlijke bioscoop bouwen, ipv het fuseren met het lelijkste theater ooit...

  reageer
 • willeMstad

   

  Mooie bioscoop weliswaar met heerlijke stoelen,wel de geluidsafstelling te hard, en die trappen ...daar krijg je op zekere leeftijd knikkende knieën van. De betonnen uitgang laat een ronduit teleurstellende laatste indruk achter nog voordat je het tochtige plein opgaat. Sorry, we gaan de laatste tijd gaan we liever naar filmhuis Bussum. Ook lekkere stoelen, maar zonder randzaken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert