Online tijdschrift Almere Diep van start

ALMERE
Almere is sinds deze week een online tijdschrift rijker: Almere Diep. Op de website staan achtergrondverhalen over de stad waar de andere media volgens hoofdredacteur Mario Withoud niet aan toekomen.

Zo is er deze week op Almere Diep een reconstructie te lezen over de college-onderhandelingen na de gemeenteraadsverkiezingen in maart vorig jaar.

Withoud maakt Almere Diep met een kleine redactie. De website is voor iedereen een maand lang gratis toegankelijk. Daarna moet een bedrag van 35 euro per jaar worden betaald. Withoud heeft 2 à 3-duizend abonnees nodig om uit de kosten te komen.

Klik hier voor de website van Almere Diep.

reacties (10)

 • .\/\/.

   

  Het klinkt weer als de kift, Peter (Aggenbach)

  reageer
 • Peter

   

  Haha, alsof deze redactie in staat is iets van de PvdA te weigeren. Schei toch uit.

  reageer
 • Peter

   

  Haha, alsof deze redactie in staat is iets van de PvdA te weigeren. Schei toch uit.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nee, het gaat niet om redigeren. Uiteindelijk bepaalt de redactie wat wel of niet geplaatst wordt. Redactionele verantwoordelijkheid heet dat.

  reageer
 • ron

   

  iig goede zaak dat je hier snel, adequaat inhoudelijk op reageert. we wachten het af. suggestie misschien een achtergrond artikel over de (on)logica dat men EN in Nobelhorst is gaan bouwen EN plannen bij Weerwater heeft terwijl groot deel van Poort nog van de grond moet komen en Ymere in Nobelhost in de problemen zit. Graag ook reactie van de partijen of zij het wel of niet een logische stap vonden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  'Columnisten bepalen niet wat wel en niet gepubliceerd wordt.' Pardon? Dus jij wilde kopij van columnisten gaan redigeren :) Daar zullen ze blij mee zijn.

  reageer
 • mario withoud, hoofdredacteur Almere Diep

   

  Niet de volledige columnistenstaf is al bekend gemaakt. Binnenkort worden andere namen bekend gemaakt en daar zitten ook, om het maar zo te noemen, rechtse columnisten bij. Onder de reeds genoemde columnisten zitten inderdaad ook twee wethouders. Dat betekent ABOSLUUT NIET dat beide wethouders ontzien zullen worden door Almere Diep. Zij zitten immers niet in de redactie. Columnisten bepalen niet wat wel en niet gepubliceerd wordt. Wie er ook voor ons schrijft, met wie we ook samenwerken, Diep is en blijft onafhankelijk!” Ook de wethouders Huis en Peeters zullen dus kritisch gevolgd worden door Almere Diep. Doordat Diep ook een forum voor de stad wil zijn, is er voor de lezers ruimte om te reageren. Ook op de columns van de wethouders. (Dat momenteel nog geen reacties gegeven kunnen worden klopt. Daar wordt aan gewerkt.)

  reageer
 • ron

   

  ik heb al jaren eerder op Almere Diep gekeken en het is zodanig verwatert dat ik er eigenlijk nooit meer kijk. Bij deze dus een 'herlezing'. Het leuke was dat er nu veel valt te lezen. Ik heb ze allemaal doorgekeken maar ben het met 1 vd schrijvers en ook met Peter eens: als je je verdiept in Almere staat er niet echt veel nieuws en een enkel stukje humor over het kasteel. Ik denk dat het voor veel Almeerders een zeer zinvolle site is maar voor mij heeft het geen toegevoegde waarde. en zag ik nu goed dat je er niet op kan reageren ? (is dat wel van deze tijd?)

  reageer
 • Frederick

   

  Helemaal mee eens. Onderzoeken en desnoods aanpakken, niet tegen aan slijmen.

  reageer
 • Peter

   

  Eigenlijk ben ik niet zo onder de indruk van dit initiatief. Met name heb ik problemen met de keuze van de columnisten. Allemaal lokale politieke 'zwaargewichten' die je in mijn optiek niet zelf het woord moet laten voeren, maar waarvan je juist de gangen diep moet onderzoeken. Maw., nu krijgen zij een platform, maar beter is hen diepgravend te controleren. Ook zie ik niets in de 'betaalmuur' van Withoud, het is er allemaal al en voor degenen die dit Almere verhaal interesseert is het dan ook allemaal bekend. Ik zie gebeuren dat het aantal betalende leden ver onder de maat blijft en dat weth. Frits Huis er straks - via advertenties - bakken met geld bij moet gaan leggen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert