Gorter hekelt Haagse ivoren torentjes

ZEEWOLDE
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde heeft in zijn nieuwjaarstoespraak uitgehaald naar de landelijke politici in Den Haag. Volgens Gorter moeten zij zich minder bemoeien met de lokale politiek.

Met name de aangescherpte wetgeving over aanrijtijden van de brandweer en de landelijke sluiting van politiebureau's, zijn Gorter een doorn in het oog. De burgemeester hoopt dat Amsterdam en Den Haag niet de maatstaf worden voor de rest van Nederland.

Voor de provincie ziet de burgemeester wel een belangrijke rol weggelegd. In de nieuwjaarstoespraak stond Gorter meerdere malen stil bij de goede samenwerking met de Flevolandse gedeputeerden. Maandag stelde burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder nog de rol van de provincie ter discussie.

reacties (5)

 • sammie

   

  Lekker schijnheilig ,hij meet zelf ook met twee maten.

  reageer
 • Zeewoldenaar

   

  Daar zit hij zelf ook in,hij is geen haar beter als diegene in DenHaag

  reageer
 • Poe

   

  Emmeloord vergeten?

  reageer
 • frits

   

  Van der Werff heeft duidelijk een betere visie. Maar ja, Zeewolde wil er eerst nog even een verdubbeling van de Gooiseweg bij de provincie uitslepen. Ondertussen haalt Zeewolde de samenwerking met Harderwijk en Ermelo lekker aan, dus zoveel heeft Zeewolde nu ook weer niet echt met de provincie.

  reageer
 • Zeewoldenaar

   

  De heer Gorter hanteert zelf ook ivoren torentjes met zijn geheime raadsvergaderingen (de enigste gemeente waar dit gebeurt)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert