Sportbedrijf moet stoppen met uitbaten horeca

LELYSTAD • Wo 7 januari 2015 | 10:58 • Woensdag 7 januari 2015 | 10:58
Het Sportbedrijf Lelystad moet stoppen met het uitbaten van het restaurant in sportcentrum De Koploper. Dat heeft het college van b en w bepaald.

Het college komt daarmee tegemoet aan een oproep van de gemeenteraad in december. Die vindt een aparte horeca-bv van het Sportbedrijf oneerlijke concurrentie, omdat het Sportbedrijf eigendom is van de gemeente. Het Sportbedrijf moet nu zelf op zoek naar een nieuwe uitbater, bij voorkeur uit Lelystad. Tot die tijd mag het pas heropende restaurant De Inloper geopend blijven.

De vorige huurder van het restaurant ging in december weg, omdat die de huur en pacht te hoog vond. Het Sportbedrijf is bevoegd om de pacht voor een nieuwe huurder te verlagen en heeft al aangekondigd dat het voor het financiële tekort dat dan ontstaat zal aankloppen bij de gemeenteraad. Daarmee kan de situatie ontstaan dat de gemeente het tekort op de pacht subsidieert, terwijl tegelijk de horeca-uitbater de winst uit het restaurant zelf mag houden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel