Almere wil informeel contact met bezwaarmakers

ALMERE
De gemeente Almere wil dit jaar meer informeel contact zoeken met bewoners die een bezwaarschrift hebben ingediend.

Almere doet mee aan een proef met zogeheten premediation. Dat houdt in dat een medewerker van de gemeente bij een mogelijk conflict persoonlijk contact opneemt met de betreffende inwoner of ondernemer. De bedoeling is dat beide partijen informeel een oplossing zoeken.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken ondersteunt de gemeente met trainingen op het gebied van premediation. Het motto van deze proef is: prettig contact met de gemeente Almere.

reacties (8)

 • .\/\/.

   

  Als door een informeel gesprek sommige beroepsprocedures vermeden kunnen worden zal dat waarschijnlijk veel geld schelen.

  reageer
 • Dit soort gevallen werden door de gemeente schriftelijk afgehandeld, dus nu gaan ze het ook persoonlijk doen. Het slecht lezen en nadenken laten ze graag aan jou over.

  reageer
 • ....en Bert heb jij dan zulke goede ideeën? Volgens mij snap je er niets van. Dit prachtige voornemen van de gemeente is juist bedoeld om hoge kosten zoals bezwaar en beroep etc. te voorkomen..... Mooi initiatief om juist meer in contact te komen met de burger!

  reageer
 • ron

   

  misschien wel minder ambtenaren nodig omdat het problemen in de kiem oplost zeker het proberen waard en in ieder geval een stuk menselijker. eens met hendrik, dit bericht suggereert dat er voorheen geen 'normaal menselijk' contact was. op zijn minst vreemd te lezen

  reageer
 • ernie

   

  Waar staat dat het veel geld kost?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Paul

   

  Voor laten komen kost veel meer! Goed idee dus.

  reageer
 • Hendrik..

   

  "een medewerker van de gemeente bij een mogelijk conflict persoonlijk contact opneemt met de betreffende inwoner of ondernemer." Hiermee geeft de gemeente dus toe dat tot nu toe géén persoonlijk contact werd opgenomen met bezwaarmakers of klagers. Slechte zaak voor de gemeente Almere. En ze gaan er van uit dat het kennelijk opgelost kan worden met een training en beetje geld van de overheid......... tsja, wat moeten we hier nu weer van denken?

  reageer
 • Bert

   

  weer zo n geldverslindend idee dat tot niets leidt behalve meer ambtenaren

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert