PvdA stelt vragen over verdwenen banen

DRONTEN
De PvdA in Dronten stelt donderdagavond vragen aan de wethouder over verdwenen gesubsidieerde banen. Dat kondigt PvdA-fractievoorzitter Suzanne Stoop aan.

Stoop wil van wethouder Piet Bleeker weten waarom de contracten van zeven mensen die op de sociale werkplaats Impact werkten, niet per 1 januari zijn omgezet in vaste contracten.

De PvdA-politica meent dat het zevental gewoon in dienst had kunnen blijven. Dit omdat er vanuit het nieuwe participatiebudget, dat 1 januari inging, de garantie was gegeven dat de WSW'ers gewoon konden blijven werken waar ze werkten.

reacties (11)

 • pjotr

   

  Al het onderhoud van de plantsoenen in Dronten wordt gedaan door medewerkers van de sociale werkplaats, minimaal 1 persoon die door deze maatregel is getroffen was werkzaam in een groenploeg die door de gemeente Dronten wordt ingehuurd, In het groen is het hele jaar door werk.

  reageer
 • Pjotr

   

  Ik weet niet of je in Dronten woont Ed, maar al het onderhoud van de plantsoenen in Dronten wordt gedaan door medewerkers van de sociale werkplaats, minimaal 1 persoon die door deze maatregel is getroffen was werkzaam in een groenploeg die door de gemeente Dronten wordt ingehuurd, In het groen is het hele jaar door werk.Dus je melding dat er geen werk meer zou zijn is niet juist.

  reageer
 • Dnz

   

  Sociale werkplaatsen zijn zo'n beetje helemaal wegbezuinigd. Het gaat hier niet ik managers, maar om mensen die in een onbeschermde omgeving nooit aan een baan zouden komen. Echt zonde, voor iedereen! Hier in de buurt hadden we deze jongens in de plantsoenen werken. Ging prima, lekker werken, fijn bezig zijn. Nu zitten ze thuis, te wachten opdat de zon weer ondergaat :-(. De plantsoenen worden nu 1 x per drie maanden afgerost door Roemenen. De rotzooi mag ik zelf wegvegen in de buurt. Triest.

  reageer
 • ed

   

  een baan bij sociale werkplaats kost veel meer dan een bijstand uitkering. sociale werkplaatsen hebben vaak een overkill aan managers.

  reageer
 • Ilse

   

  En aan een uitkering voor diezelfde mensen betaald de burger niet? Deze mensen komen van zn lang zal zn leven niet aan een normale betaalde baan. Daarom werken ze tenslotte voor een sociale werkplaats. Nu wordt deze baan hen ontnomen en gooien we ze leuk in een uitkering waar ze nooit meer uitkomen. Dan doen ze dus niets voor het geld wat ze iedere maand gestort krijgen. Volgens mij hadden die contracten beter gewoon verlengd kunnen worden. Daar was vanuit het rijk ook een vergoeding voor. Maar de bijstand mag de gemeente straks zelf ophoesten. En naast de bijstand ook nog alle bijkomende kosten die voortkomen uit het feit dat mensen met een beperking doodongeluk thuis komen te zitten. Begeleiding, dagbesteding om ze niet achter de geraniums te laten verdwijnen en noem maar op. Nee, dit is geen verstandig besluit en gaat alleen maar meer kosten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ed

   

  helemaal mee eens.

  reageer
 • ditmeenik

   

  voor gesubsidieerde banen betaald de burger het is gewoon verkeerd besteed belastinggeld mee stoppen met die onzin!!

  reageer
 • Gijs

   

  De foto past niet bij dit bericht. De foto is gemaakt in de Landmaten. Het is een protest van de SP toen de mensen van Impact niet meer mochten schaften op de Gemeentewerf. Dat is toen ingetrokken en de mensen mochten toen weer hun broodje op eten op de Gemeentewerf.

  reageer
 • mmm

   

  net mensen dus wat gebeurd er op kantoren daar zitten ze de hele dag aan de koffie.

  reageer
 • flevo

   

  daar hoeven ze geen vragen over te stellen daar is de landelijke pvda mede debet aan want die voeren in denhaag samen met de vvd een afbraak beleid in dit land .

  reageer
 • Ed

   

  Wellicht is er geen werk. Ik zie ze hier weer gezellig aan de koffie zitten. Over het algemeen stoor ik me vaak aan deze mensen die bijna elk uur in hun wagen een koffie break zie nemen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert