Meer betalende bezoekers bij Bataviawerf

LELYSTAD
De Bataviawerf in Lelystad heeft afgelopen jaar 10 procent meer betalende bezoekers gehad dan in 2013.

In totaal kreeg de werf ruim 77.000 bezoekers over de vloer. In 2013 waren dat er 85.000, maar in dat jaar kwamen de mensen vaak binnen via een actie of gratis kaartje. Door de stijging van het aantal betalende mensen en meer inkomsten uit commerciële verhuur was het in financieel opzicht een goed jaar zegt de Bataviawerf.

Dit jaar bestaat de Bataviawerf 30 jaar. In het kader van dit jubileum worden er speciale activiteiten georganiseerd. Verwacht wordt dan ook dat 2015 een goed jaar zal zijn voor de werf in Lelystad.

reacties (11)

 • Herman

   

  Ja, ik weet het nog goed, het was altijd gezellig op de zeilzolder boven de opslag. Ik ben donateur geworden, toen de Batavia nog bestond uit de kiel en een paar losse zijspanten op een nagenoeg kaal terrein. IK ben pas afgehaakt, nadat ik voor de derde maal de 7 Provinciën terug vond als kiel met een paar losse spanten, omdat de specialisten het niet goed vonden. Toen was voor mij de LOL eraf.

  reageer
 • vergeet ook niet dat een deel van de groep medewerkers daar gedwongen zitten anders verliezen ze hun uitkering. Reken maar dat die geen stap harder zetten dan nodig. Het is nogal een ander uitgangspunt dan daar vrijwillig te werken.

  reageer
 • Joke

   

  Blijft u maar lekker in uw negativisme rond cirkelen, daar schiet iedereen veel mee op en gaat de wereld er een stuk vrolijker van uitzien. Een fijn weekend.

  reageer
 • geertje

   

  dag herman, Ik heb tijden gewerkt bij de bataviawerf dus bedankt ten eerste. Wij maakten bijna alle onderdelen zelf, zoals zeilen deze worden nergens in deze staat en dit formaat gemaakt. Dit werd met de hand gedaan. dit nam enorm veel tijd in beslag. de financiele crisis heeft echt wel zijn invloed op de bouw gehad!

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Asl ze in de zomer één keer in de week een vaardag zouden organiseren zou de aanloop nog veel groter worden. Dat is altijd de bedoeling van het project geweest. En maak eens een winterdak, zo moeilijk is dat niet, het schip gaat achteruit in conditie. Een drijvend dok zou in de winter ook beter zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Herman

   

  Makkelijk gezegd, maar helaas totaal mis. Ik was vanaf het begin donateur,bij de eerste 50, dus ik WEET hoe het opgezet is en ook wanneer het fout gegaan is. Dat is de tijd, dat ,zogenaamde ,zelfbenoemde, specialisten zich er mee begonnen te bemoeien met het reilen en zeilen van de werf. Als er een goede verzekering was, heeft brand geen invloed, dat de boel zo vertraagd. Wanneer de verzekering uitbetaalt, kan er met ALLE inzet van de mensen weer gewerkt worden, net zoals nadat de opslag van de zeilen van de Batavia gebeurt is. Die inzet is nu totaal afwezig.

  reageer
 • geertje

   

  de bataviawerf moet alles doen met giften van buietnaf, de zeven proviencien is enige tijd geleden een keer voor een deel afgebrand. in tijden van crisis ligt een land economisch gezien plat, giften worden er dan niet meer gedaan. daarom gaat de ontwikkeling zo langzaam. voortaan eerst maar eens even nadenken. bij voorbaad dank

  reageer
 • Herman

   

  Het is helaas de realiteit, of je het nu ermee eens bent of niet. Ik ben vele jarenlang donateur geweest, alleen na de puinhoop, die ontstaan is na de verwijdering van Willem Vos en de bouwactiviteiten gecoördineerd werden door specialisten, ben ik er helaas mee gestopt. Als jij het normaal vindt, dat de ene keer, als je er bijna maandelijks komt, er een gedeelte klaar ligt en de volgende keer, als je er weer kwam, het weer gesloopt was, omdat een specialist vond, dat het niet klopte, ja dan ga je jezelf afvragen, waarom doe ik het nog.

  reageer
 • Joke

   

  Lekker positief bent u, sterkte ermee.

  reageer
 • Herman

   

  En hoe lang zijn ze nu al bezig (bouwen, dan weer slopen enz) van de 7 Provinciën? Dat is een gebed zonder einde. Denken ze werkelijk, dat bezoekers terug komen, als bij het volgende bezoek, dat "wrak" er nog steeds zo bijligt?

  reageer
 • John

   

  Niet met appels en peren rekenen......

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert