"Discussie radicalisering bewust op gang gebracht"

DRONTEN
Burgemeester Aat de Jonge heeft er bewust voor gekozen om de discussie over eventueel radicaliserende jongeren in Dronten op gang te brengen met zijn nieuwjaarsspeech. Dat antwoordde hij op vragen van de gemeenteraad.

De Jonge kreeg kritiek omdat hij een beeld schetste dat niet herkend werd door de moslimgemeenschap in Dronten. Dat komt volgens hem omdat de 7 allochtone en autochtone jongeren in kwestie de moskee niet bezoeken.

De ouders hebben de burgemeester persoonlijk om hulp gevraagd omdat de jongeren gefascineerd lijken te zijn door het gedachtegoed van terreurgroep Islamitische Staat, IS. Volgens De Jonge is de problematiek nog in een vroeg stadium en ligt het onderwerp gevoelig, maar is het wel nodig dit te benoemen en er alert mee om te gaan.

reacties (4)

 • Vrolijk Frietje

   

  Vraag me af of het bij de functie burgemeester hoort om angst en onrust te zaaien

  reageer
 • wim

   

  Heel goed, hij durft in ieder geval de discussie aan te gaan ipv weg te kijken en doen of het er niet is.

  reageer
 • John

   

  Ja...ja.... En Sinterklaas bestaat ook.... Eerst 10, toen 1 en nu 7.....heeft hij de bingogetallen mee..... Dat er over gesproken kan en moet worden oke, maar op deze wijze...

  reageer
 • 0321

   

  Helder en duidelijk antwoord, wel wat teveel sensatie gebracht door Omroep Flevoland. Case closed wat betreft media-attentie. Laat de gemeente en betreffende instanties doen wat ze kunnen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wat de media wel of niet melden mogen ze gelukkig zelf weten, 0321.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert