Inwoners Swifterbant boos op gemeente Dronten

SWIFTERBANT
De gemeente Dronten laat Swifterbant doodbloeden. Dat zeiden inwoners donderdagavond tijdens een informatieavond van stichting De Oeverwal. Deze stichting wil een nieuw Multifunctioneel Centrum en seniorenwoningen in het dorp bouwen.

De gemeente Dronten heeft 11 punten benoemd waarop ze volgende week meer duidelijkheid wil van De Oeverwal. Inwoners van Swifterbant klagen dat De Oeverwal van de gemeente geen ruimte krijgt om haar plan uit te werken. Daarnaast nemen ze het de gemeente kwalijk dat ze nu al praten over een alternatief plan.

Zo'n negentig inwoners bezochten de informatieavond in kerkcentrum De Hoeksteen. Het dorp heeft een protest aangekondigd als de gemeente voor het alternatieve plan kiest.

reacties (7)

 • Henk

   

  Nee hoor reeel zijn. De pioniers van 51 jaar geleden. Zoveel aanwas is er niet. Tik maar eens op Funda Swifterbant in. Een huis in de straat naast ons staat al 12 jaar te koop.

  reageer
 • bas

   

  oh zijn ze weeer boos of ergens op tegen, na hun gekrakeel en verlies mbt Lelystad Airport

  reageer
 • sim

   

  wat er vooral nu moet gebeuren is dat de gemeente in gesprek gaat ipv alles roepen . en vragen waar kunnen we mee helpen. want sinds deze wethouder erzit is alles geworden.

  reageer
 • Henk

   

  Over 30 jaar woont er bijna niemand meer in Swifterbant. Het gros is ver boven de 70.

  reageer
 • niet boos maar teleurgesteld....

   

  slim van de gemeente Dronten nu kunnen ze zeggen dat het nog een paar jaar gaat duren, en de schuld lekker op de oeverwal afschuiven, goed bezig Dronten zo houden we geen ouderen en voorzieningen meer over in het Swifterbant

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • swift

   

  En ja hoor de kerken willen nog minder leden door maar 1zaal voor zowel de Kath als voor de Prot. En de kerken moeten dan toch ook huren, terwijl het pand nu toch wel afbetaald is. In Biddinghuizen hebben ze toch de Kerk laten staan waarom kan dat hier dan niet KERK EN GEMEENTE. LAAT DE KERK GEWOON STAAN. En de steiger kan straks ook wel weg want daar is dan ook niet veel meer te verdienen. Ja de sporters daar word nog op verdient. Allee niet meer op de andere dingen.

  reageer
 • mike

   

  Ze moeten de Hoeksteen laten staan en maar bij de bieb gaan bouwen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert