PVV noemt raadsfoto met Je suis Charlie hypocriet

ALMERE
De Almeerse raadsleden die donderdagavond een gezamenlijke foto hebben gemaakt waarop ze het pamflet Je suis Charlie vasthouden, zijn hypocriet. Dat zegt PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk.

Met de foto reageerden de raadsleden op de terroristische aanslag op het weekblad Charlie Hebdo. Daarbij kwamen 12 mensen om het leven. De PVV vindt de foto die in Almere werd gemaakt te zot voor woorden omdat de deelnemende partijen volgens de PVV zelf voor islamisering kiezen. Hierdoor zou de kans op een aanslag in Nederland toenemen.

Opvallend is overigens dat Toon van Dijk op zijn persoonlijke Twitteraccount ook een profielfoto heeft gezet met de tekst Je suis Charlie.

Naast de PVV deed ook GroenLinks niet mee aan de foto in de raadszaal. De partij zegt de gebeurtenissen niet te willen aangrijpen als 'politieke promotie'. GroenLinks was wel aanwezig bij de protestbijeenkomst op het Stadhuisplein eerder die avond. "Maatschappelijk protest oke, maar geen politieke promotie" laat fractievoorzitter Willy-Anne van der Heijden weten.


reacties (20)

 • -Z-

   

  Nee raad, jullie zijn geen Charlie, not even close. Jullie zijn gemeenteraadsleden die niet eens eerlijk en open over normale Almeerse zaken kunnen of willen laat staan durven te spreken.

  reageer
 • Wim van den Bergh

   

  Toon van Djik zegt : "op de foto gaan met een bordje lost niks op ..." Haat zaaien, angst prediken, polariseren en mensengroepen buiten sluiten en opruien dat helpt zeker wel ? Wanneer houden ze daar aan beide zijden (PVV en haat-baarden) daar nou eens mee op ? Dan kan je tenminste op een normale manier met elkaar verder.

  reageer
 • Dronten

   

  zo zie je maar weer ze gaan echt over lijken !

  reageer
 • Almere Buiten

   

  Je suis Charlie.

  reageer
 • Jordi

   

  Voor aanwakkeren haat, haten, onrust zaaien en verderf kies PVV. Ze leren het nooit en wederom willen ze de/onze vrijheid van meningsuiting de nek omdraaien.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mosterd

   

  De personen en de krant die hier schrijven dat het hypocriet is van van Dijk, begrijpen er weinig van. Hij gaat niet op de foto met de personen die niets aan de islamisering doen. Van Dijk staat daar niet bij, maar uiteraard wil hij wel zijn stem laten horen. Het is niet zo moeilijk te begrijpen hoor.. Ben ik nu zo slim, of jullie.......

  reageer
 • ron

   

  Toon die de rest beschuldigt van Islamisering maar er vergeet bij te zeggen dat juist het gedrag van Toon de oorzaak is dat een deel van de moslims boos wordt en ook niet moslims boos maakt. De andere partijen veroorzaken dus niet een probleem Toon veroorzaakt het probleem zelf. Dat noem IK hypocriet. De 2e walgelijke uiting van de PVV-Almere na Parijs.

  reageer
 • hk

   

  Euh daar wonen we al. Avondland = west europa

  reageer
 • hk

   

  Dus volgens PVV is dit een gevolg van "islamisering"? Volgens mij is het een gevolg van onderdrukking en een beroerde economie zonder enig vooruitzicht op een betere toekomst en volgens mij is het hier juist de PVV die de gelegenheid aangrijpt voor wat zelfpromotie.

  reageer
 • bas

   

  oh daar s natuurlijk allemaal de schuld van

 • gerard

   

  Toon met zijn toon op zoek naar tweedracht ipv eengezindheid. Dat is nu juist de taktiek van de terroristen. Verwarring en tweedracht zaaien en Toon trapt erin.

  reageer
 • Naam

   

  En dat zegt de meest hypocriete partij in de Almeerse raad

  reageer
 • Barbara

   

  Betekend deze op foto vastgelegde eensgezindheid een teken op weg naar 1 partij van vrijheid voor iedereen?

  reageer
 • Jan

   

  Wacht even hoor, schrijf je nu partij voor de vrijheid? Die hadden we toch al? Misschien de PVV...

 • 13xx

   

  We zijn allemaal hypocriet (inclusief mijzelf): waar waren de demonstraties toen vorige maand een school werd uitgemoord in Pakistan door mensen die zich ook radicale moslims noemen? (en de honderd doden in Nigeria gisteren veroozaakt door Boko Haram)

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is wel heel miserabel als je als PVV dit soort dingen moet gaan zeggen om nog in de publiciteit te komen.

  reageer
 • Jacobus MG

   

  Het is inderdaad merkwaardig dat de mensen die zich zo negatief uitspreken over de aanhangers van de Pegida beweging, nu zo prominent voor de camera staan te dringen om ten overstaande van de gehele goegemeente hun medeleven te betuigen voor hetgeen waar Pegida al langer voor gewaarschuwd heeft. Persoonlijk kan ik een heel eind meegaan met het Pegida standpunt ; tegen de Islamisering van het Avondland. Ik heb overigens ook begrip voor ( en respect voor het standpunt van ) mensen die daar niet op tegen zijn. Maar waar ik me absoluut niet in herken, zijn de ( niet Islamitische ) mensen die VOOR Islamisering van Nederland / Europa zijn. Wellicht dat zij hun argumenten eens willen verduidelijken zonder ons direct nazi, xenofoob of fascist te noemen. Helemaal dapper zou ik het vinden als men onder eigen naam aan zou geven waarom hij / zij VOOR Islamisering is.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik stel voor dat je naar dat Avondland verhuist! Tchüss!

 • MKM

   

  Ik denk dat het eerst zinvol is om vast te stellen wat er nu precies wordt bedoeld met islamisering. Is dat het proces waarbij de samenleving volledig wordt omgevormd naar islamitische grondslagen? Of is dat het proces waarbij de samenleving meer islamitische invloeden krijgt?

 • Tsja

   

  Vreselijk wat er gebeurt is laat ik dat voor op stellen. Maar denken de mensen nu echt, dat als we met zijn allen op straat demonstreren deze lui hier warm of koud van worden?

  reageer
 • ikke

   

  het is de bedoeling onze overheden te laten zien dat we dit soort dingen niet pikken!!! de terroristen zullen hier inderdaadniet warm of koud van lopen dat is waar jammer genoeg

 • Peter

   

  Weet je wat ik hypocriet vindt? Dit soort momenten aangrijpen voor een persoonlijk moment of fame en stemmingmakerij. En dat is wat die Van Dijk al jaren doet. Vervolgens zelf wel precies hetzelfde plaatsen op je twitter account en dat is dan niet hypocriet?? Ik mis die man totaal niet in Almere.

  reageer
 • renee

   

  je hebt helemaal gelijk.

 • Je Suis Klaar Der Mee

   

  PVV kunnen ze beter afkorten met PBOH. Partij boter op je hoofd. De PVV die anderen beschuldigd hypocriet te zijn is de pot de ketel verwijten.

  reageer
 • Hoi

   

  JSKDM, kan nog even duren maar je komt er nog wel achter wie er hier boter op z'n hoofd heeft.

 • Karel

   

  Ik vind het inderdaad hypocriet. Toen ik de foto zag had ik direct dezelfde gedachte als Toon van Dijk. Dat hij de tekst zelf op zijn twitter account heeft staan is anders dan de keuze om niet op die belachelijke foto te gaan met anderen die inderdaad heel hypocriet nu ineens heel populair met de mening van het volk menen mee te moeten doen. Het lijken wel politici, het een zeggen en het andere doen.

  reageer
 • zoet

   

  allemaal erg wat er gebeurt is maar dit is slaat natuurlijk nergens op. overdrijven is ook een vak.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert