Leegstand kantoren neemt toe

ALMERE
In Almere is weer meer kantoorruimte leeg komen te staan. Volgens makelaar DTZ Zadelhof groeide de leegstand van 23 naar 29 procent.

Almere bezet daarmee de vierde plek van Nederland. Alleen in Delft, Almelo en Gouda is de situatie slechter.

Gemiddeld is de leegstand in Nederland zo'n 15 procent.


reacties (8)

 • Sander F.

   

  Volgens de DTZ lijst staat Delft niet boven Almere, qua percentage leegstand.. Met slechts 21% staat het in de middenmoot.. Waarschijnlijk bedoelde de redactie Capelle aan den Ijssel te schrijven? ;-) ---------------- Herontwikkeling van leegstand kost geld.. Het gaat erom of de investeerders in het pand hun rendement krijgen.. Zolang dat kan zonder gevulde vierkante meters, is het voordeel voor leegstand groter dan de kosten van herontwikkeling, voor de pandeigenaar.. Ik hoorde laatst de uitspraak, volgens de overlevering gezegd door zo'n vastgoedeigenaar: "als de winkels (winkel oppervlak) maar vol zijn, dan maakt het weinig uit dat de kantoorkolos erboven grotendeels leeg staat".. Tja, kennelijk betalen de winkeliers een goede (hoge) huursom. In combinatie met een gebouw uit eind jaren 70.. dat in de jaren 90 zijn glorietijd kende.. zullen de centen al wel verdiend zijn..?

  reageer
 • bewoners dronten

   

  met dank aan de zittende wethouder. In het centrum moest een stuk bosrijke omgeving wijken voor nieuwbouw kantoren terwijl er een enorme leegstand van kantoorgebouwen is.

  reageer
 • Hans v Veen

   

  In Dronten staat veel leeg, maar nieuwbouw gaat gewoon door. Er zal wetgeving moeten komen dar per x % leegstand er geen nieuwbouw mag plaatsvinden binnen een woonplaats.

  reageer
 • JD

   

  Inderdaad prijzen zijn veels te hoog en aanbod is te laag.

  reageer
 • frits

   

  En waar staat Lelystad? Daar staat in het Lelycentre, de Gordiaan en bij het station ook veel leeg.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • A. De Jong

   

  In Emmeloord barst het ook van de lege kantoor ruimte. Nieuwbouw op de Deel betekent weer meer leegstand elders.

  reageer
 • piet

   

  nou als het toch niet meer wordt verhuurt aan bedrijven zou ik van zo.n pand gewoon een studenten flat of woningen maken of voor de jongere generatie. die op hun zelf willen gaan wonen.

  reageer
 • pionier

   

  binnenkort staat Dronten ook in de top 5 met leegstaande kantoren. Die worden hier nieuw gebouwd voor leegstand Slimme ondernemer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert