Wel rechtszaak maar dader en slachtoffer spoorloos

ALMERE
Tegen de verdachte van een steekpartij in de Almeerse Al-Raza moskee is 18 maanden cel geëist, waarvan 6 voorwaardelijk. Bij het incident in april vorig jaar liep een man steekwonden op aan zijn hand en schouder.

De verdachte kwam zelf niet opdagen bij de rechtszaak. Hij is voor politie en justitie onvindbaar. Het gaat om een asielzoeker uit Afghanistan, waarvan de asielaanvraag is afgewezen. De rechtbank vermoedt dat hij nu illegaal in Nederland verblijft.

De verdachte en het slachtoffer zouden ruzie gehad hebben over een kapotte telefoon. In de rustruimte van de moskee liep dat volledig uit de hand, met de steekpartij tot gevolg. Ook het slachtoffer is voor politie en justitie onvindbaar. De rechtbank in Lelystad sprak het vermoeden uit dat ook deze persoon zich illegaal in Nederland bevindt.

reacties (2)

 • joost

   

  zaak sluiten, doodzonde van het geld

  reageer
 • Jan

   

  Gevalletje weggooien gemeenschapsgeld? Onbegrijpelijk dat dit niet geseponeerd wordt. Het nut van de zaak ontgaat mij volledig, de dader hoort hier al helemaal niet te zijn, maar indien die gevonden wordt mag die dan de straf die bij verstek wordt gegeven gaan uitzitten voor een bedrag van vele honderden euros per dag. Dit is dus het gevolg van mensen uitwijzen, maar niet fysiek alleen in woord.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert