Coalitie uit kritiek op cultuurplannen Frits Huis

ALMERE
Wethouder Frits Huis van Leefbaar Almere moet zijn huiswerk over doen. Hij kreeg donderdagavond op de politieke markt veel kritiek op zijn voorstel over de aanjaaggelden voor kunst en cultuur. Opmerkelijk daarbij was dat het meeste commentaar afkomstig was van de eigen coalitiepartners VVD, D66 en PvdA.

Partijen maken zich zorgen dat de overhead van het Cultuurfonds teveel geld gaat kosten. Ook werden de wenkbrauwen gefronst bij de uitgave van een ton om sponsoren te vinden zodat een Kogge kan worden opgegraven.

En het plan museum De Magazijnmeesters kwam als een verrassing en werd te vaag bevonden. De gemeenteraad praat volgende week verder over de cultuurplannen.

reacties (6)

 • piet

   

  ik ben bang dat de ambtenaar heeft lopen schutteren en dat de wethouder het stuk niet van te voren heeft gelezen

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Mede door de publicatie in 'dichtbij' heb ik stellig de indruk dat deze wethouder iets te hoog gegrepen heeft.De man krijgt niet alleen kritiek op zijn voorstellen maar volgens een D66 lid barste het voorstel van de taal en spelfouten.

  reageer
 • almere

   

  het wordt hoog tijd dat deze pluche plakker eens opstapt .

  reageer
 • Raymond

   

  Precies wat je van de Heer Huis mocht verwachten. Een grote mond in de oppositie van alles, zeker wanneer het Almere Haven betrof, maar dan in het college waar het pluche zo fijn is en je eigen hobby's kunt doordrukken. Dan is mijnheer Huis opeens niet meer zo principieel meer, maar gewoon een ordinaire broodpoliticus.

  reageer
 • Jessica Kips

   

  De meeste kritiek was afkomstig van de coalitiepartijen omdat een deel van de oppositie nog niet aan de beurt gekomen is .....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • johannes

   

  allebei de bijzondere plannetjes zijn leuke projectjes van meneer huis zelf. een kogge ? magazijnmeesters ? wat een flauwekul. Niemand echt niemand zit hierop te wachten behalve Huis en zijn vrienden. Zo hoort een wethouder NIET te werken...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert