Jongerenwerkers gaan naar Peru

LELYSTAD
Rick en Wilma van der Molen uit Lelystad vertrekken eind januari naar Peru. Daar gaan ze als jongerenwerker aan de slag. Rick begint er een project in een jeugdgevangenis en Wilma gaat aan de slag met een initiatief voor de vele tienermoeders die er met hun jonge kind op straat leven.

Rick en Wilma werken in Peru voor de christelijke stichting T'ikani. Hun doel is te zorgen voor een sterke betrokkenheid van de lokale bevolking bij hun projecten.

Over twee jaar komen ze weer terug naar Nederland. De drie kinderen van het gezin gaan ook mee.

reacties (11)

 • Lianne

   

  Wat lekker kortzichtig weer deze reacties! Ze zullen er ongetwijfeld goed over nagedacht hebben en t niet in 5 minuten besloten hebben. Super dat er nog mensen zijn die omzien naar een ander en hiervoor uit hun eigen comfortzone durven te stappen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  En zo nee....kan je die altijd nog leren, nietwaar?

  reageer
 • Anita

   

  Beheersen ze wel de Spaanse taal?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Bas, jij en Jeroen en Maaike denken verkeerd om. Jullie gaan er voetstoots van uit dat verhuizen naar Peru gelijk staat aan het mishandelen van de kinderen. Weet je, de wereld houdt niet op bij Hazeldonk. De kans is groot dat dit voor zowel ouders als kinderen een waardevolle ervaring is. Nog los van het feit dat de ouders het volstrekte recht hebben te gaan en te staan waar ze willen.

  reageer
 • Bas

   

  Nou ik vind anders dat Jeroen en Maaike zeker een punt hebben. Omdat de ouders iets heel graag willen, worden de kinderen ver van hun familie, vriendjes en uit hun vertrouwde omgeving gehaald. Vind het een beetje ondoordacht en egocentrisch. Hoezo verdient dat respect?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Janny

   

  Check eerst eens even op je gemak de website van Tikani voordat je een hard oordeel velt over het werk van deze mensen.

  reageer
 • onno

   

  het valt me op dat er altijd veel negatieve reacties zijn op mensen, zelfs als ze hun leven gaan wijden aan mensen die het minder hebben. Jammer hoor. Ik heb wel respect voor deze mensen en volgens mij is het voor de kinderen de ontwikkeling juist heel goed dat ze met andere culturen te maken krijgen!

  reageer
 • Arnold

   

  Jouw mening is echt interessant, ga jij alles maar doen hoe jij denkt dat het hoort. Beetje vreemd zo'n reactie

  reageer
 • Ingrid

   

  Ik denk dat je het gevangeniswezen in Peru niet kunt vergelijken met dat van ons, inclusief de manier waarop je daar terecht komt. Zorg eerst dat je ergens wat vanaf weet voordat je zo snel klaar staat met je oordeel. Kijk eens op de site van Amnesty International bijv.

  reageer
 • Maaike, Almere

   

  Weten die ouders wel wat ze hun kinderen aandoen? Ik vind er ook niets moedig aan je in te zetten voor criminelen. Ze kunnen beter hun aandacht richten op anderen mensen in nood die zonder eigen toedoen in de situatie zijn terecht gekomen

  reageer
 • Jeroen

   

  En de kinderbescherming laat dit zonder meer toe ??? Triest dat mensen met kinderen dit doen en niet aan de toekomst van hun eigen kinderen denken. Dit moet je gaan doen als je geen kinderen hebt of als ze al de deur uit zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert