Harde wind zorgt voor overlast

FLEVOLAND • Za 10 januari 2015 | 14:41 • Zaterdag 10 januari 2015 | 14:41
Op verschillende plekken in Flevoland hebben mensen overlast gehad van de harde wind, waaronder in het centrum van Lelystad. Zowel bij een kledingzaak aan de Wissel als bij een winkel aan de Waagpassage kwam er een glasplaat los. De platen zijn weer vastgezet door de brandweer.

Ook waaiden er bomen om. Aan het Karveel in Lelystad viel een boom op een lege auto. En op Urk werd de Vormtweg geblokkeerd door een boom ter hoogte van de begraafplaats. De boom moest door de brandweer worden weggehaald.

Ook rukte de brandweer uit naar een woning aan de Schuifknoop in Almere. Daar zat een deel van de gevel los, dat moest worden vastgezet. In Biddinghuizen kwam een auto op de kop in de berm terecht. Vermoedelijk door de harde wind.

Volgens weerman Robert de Vries van Omroep Flevoland was de wind het sterkst op de Markerwaarddijk. Daar werd rond 10.30 uur een windsnelheid van 102 kilometer per uur gemeten.









WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel