Regie gevraagd in aanpak stadshart

LELYSTAD
Er is brede steun in de gemeenteraad van Lelystad om VVD-wethouder Janneke Sparreboom de regie te laten voeren over de aanpak van het stadshart. Een initiatief raadsvoorstel van GroenLinks en het CDA wordt gesteund door PvdA, ChristenUnie, D66, LEUC en Partij voor Lelystad.

Het winkelcentrum wordt al jaren geplaagd door leegstand en teruglopende klandizie. Verschillende grote winkelketens dreigen het centrum van Lelystad te verlaten als er niet snel actie wordt ondernomen.

Volgens fractievoorzitter Sjaak Kruis van GroenLinks is het belangrijk dat Sparreboom een breed mandaat krijgt om met betrokken partijen tot afspraken te komen. In februari stemt de gemeenteraad over het voorstel van GroenLinks en het CDA.

reacties (21)

 • nieuwe inwoner

   

  Volgens mij reageerde de politiek heel lauw. Ik verbaas me er over dat er iedere keer naar de gemeente gekeken wordt. De panden zijn van projectontwikkelaars, die veel te hoge huren vragen, waardoor er alleen grote ketens in komen die je overal ziet. En leegstand is fiscaal aantrekkelijk. Dus zal het hen een zorg zijn: zij zitten altijd goed. De ondernemers zouden ook wat meer de handen in een kunnen slaan en de gemeente zou ook een steentje bij kunnen dragen. Maar het begint voor mij bij de projectontwikkelaars. Laat die grote ketens maar vertrekken: dat biedt ruimte voor wat nieuws! Batavia-stad biedt genoeg kleding. Wat meer lokale ondernemers, er zijn genoeg boeren in de omgeving, leuke kleinere winkels, daar kan Lelystad zich mooi mee profileren.

  reageer
 • raadsvolger

   

  Eerst had de wethouder RO en Grondzaken de regie en later de wethouder van Economische Zaken. Nu een derde wethouder. Over communicatie en samenwerking en kennis van zaken gesproken. Wat een belangenverstrengeling en wat een ambtenarij, maar ja de laatsten moeten natuurlijk aan het "werk"blijven

  reageer
 • Grootheidswaanzin

   

  Wat een bureaucratisch gewauwel. Als dat de basis is voor een verbeterplan komt er niets van.

  reageer
 • peter de zeeuw

   

  in de gemeenteraad zitten vooral gasten die met een grote bek een zetel hebben veroverd , maar totaal geen verstand hebben, hopelijk bepalen de ambtenaren, die wel een opleiding hebben, het beleid

  reageer
 • sjack

   

  Lelystad is niets en wordt ook nimmer iets. Ambtelijk apparaat presteert totaal niets, en de wethouders hebben niet het vermogen om daar iets aan te veranderen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Ontevreden mensen moeten gewoon doorgaan met demonstreren. Schaapjes willen zich altijd warmen aan elkaar, en binnen de kortste keren heb je een plein gevuld en wordt het als vanzelf gezellig. In plaats van de zo gewenste aanplant van bomen zet je dan zelf een boom op! Na afloop ga je dan met zijn allen shoppen op de Outlet.

  reageer
 • Mars

   

  Ik vond het redelijk bizar dat de Lelystadse politiek zo als door een wesp gestoken reageerde op de door de ondernemers opgestelde brandbrief. Wat een arrogantie! Wat heeft de plaatselijke politiek dan weten te verbeteren aan het centrum? Volgens mij kloppen ze zichzelf vooral op de borst over hoe modern de Promesse er uit ziet maar als je toevallig de verkeerde kant oploopt, naar het oosten, lijkt het klein-Oekraine wel. Ik ben blij met de brandbrief en ik steun de ondernemers. Ik zou ze aanraden om de druk vol op de ketel te houden. Het lijkt de enige manier waarop de Lelystadse politiek in beweging is te krijgen als het om het stadscentrum gaat.

  reageer
 • Dnz

   

  @Truus: Het zou wel eens kunnen dat men nu net niet op de categorie klanten staat te wachten voor wie slechts alleen die ene euro parkeergeld geldt. Rij gewoon even door naar de Tjalk, daar heb je vrij parkeren en staan de juiste winkels op jou te wachten.

  reageer
 • Joke

   

  Gefeliciteerd.

  reageer
 • truus

   

  oh ja en ik doe mijn boodschappen overal waar ik niet voor parkeren hoef te betalen. Dus het centrum kom ik zelden of nooit.

  reageer
 • truus

   

  Klanten trek je naar het centrum met goede winkels mooie kleding en het moet er uitnodigend en gezellig en warm uitzien. Ook moeten klanten zich welkom voelen. Hier en daar wat muziek of een straatartiest. Als er wat te beleven is in de stad dan komen de klanten wel. Probleem in Lelystad is dat klanten al jaren worden weggejaagd en dat particuliere culturele initiatieven niet worden toegestaan.

  reageer
 • truus

   

  Wat dacht je van een tweede bataviastad in de Gordiaan? Wel met wat andere winkels maar met dezelfde gezelligheid....en......vrij parkeren!

  reageer
 • arjan

   

  als je iemand van de vvd de regie geeft weet je zeker dat het einde oefening is voor het stadshart

  reageer
 • Bewoner Dronten

   

  Wanneer wij leuk willen winkelen gaan wij de andere kant op (Zwolle) of gaan we Lelystad voorbij (Almere) Wij komen alleen in Lelystad wanneer wij iets snel moeten hebben en wij weten dat het in Lelystad direct te verkrijgen is. Maar dan bezoeken wij ook alleen de winkel waar we moeten zijn en gaan we dan weer. Het centrum is voor ons niet uitnodigend genoeg om (gezellig) te winkelen.

  reageer
 • Sander Dijk

   

  ja... winkels voor 50+ goed idee. zal veel verbouwing en verjonging geven...

  reageer
 • Henk

   

  Super mooi dat bataviastad, gezellig, alles wat je zoekt dichtbij elkaar. Tja het centrum van Lelystad.. Vroeger was het al lelijk en dat is het nog steeds. Koud, ongezellig en saai.! Platgooien en opnieuw opbouwen. En dan in een keer het goed doen is misschien een optie ;)

  reageer
 • ondernemer

   

  ziet nou niemand dat het centrum gewoon overleden is

  reageer
 • hs

   

  mindertelefoon kapper en nagelstudio lijkt mij beter en meer kleding zaken voor 50plus lijkt mij beter

  reageer
 • frits

   

  Coalitiepartners VVD, SP en IPL ontbreken. De PvdA is al lang het spoor bijster. Dus is er echt wel brede steun? regie waarop?

  reageer
 • joop

   

  parkeergeld invoeren dat helpt!!!!!!!!!!!!

  reageer
 • KC

   

  ik snap iets niet. De VVD ondersteunt het initiatief niet, maar men wil dat Janneke Sparreboom (VVD) de regie moet gaan voeren. Ook bij de PvdA zet ik vraagtekens. Soomers wil minder kledingzaken in het centrum.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert