Man aangehouden voor dodelijke woningbrand

ALMERE • Za 10 januari 2015 | 19:04 • Zaterdag 10 januari 2015 | 19:04
De politie heeft een 32-jarige man aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een woningbrand in de Paulus Potterstraat in Almere. Bij de brand afgelopen dinsdagnacht kwam een vrouw van 52 jaar om het leven. De politie wil verder geen mededelingen doen over de identiteit van de man die is aangehouden.

Bij de brand raakten de man van de overleden vrouw en een kleinkind zwaargewond. Zij zijn naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht. Een ander kleinkind en de vader raakten lichtgewond. De moeder van de kinderen was op het moment van de brand niet in het huis aanwezig.

Bij de korte maar hevig brand werden omliggende panden uit voorzorg ontruimd. In totaal zijn drie woningen beschadigd. Verschillende buren hebben hulp geboden na het uitbreken van de brand. Ze zetten ladders tegen het huis aan. Volgens een getuige is het op die manier gelukt één slachtoffer uit de woning te bevrijden. 

Afgelopen vrijdag had de politie al aanwijzingen dat de brand was aangestoken. Het rechercheteam dat de brand onderzoekt werd uitgebreid.

De aangehouden man wordt dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die bepaalt of hij langer in hechtenis moet blijven.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel