Woningbouw Warande trekt langzaam aan

LELYSTAD
Het lijkt iets beter te gaan met de Lelystadse wijk Warande. Vier projectontwikkelaars willen dit jaar zestig woningen bouwen, net zoveel als in de afgelopen twee jaar samen.

Ontwikkelaar Ready for Living verkocht in enkele maanden 17 van de 21 geplande eengezins- en twee-onder-één-kap-woningen. Veel kopers komen van buiten Lelystad.
In februari begint Ewoning met de verkoop van 26 energieneutrale starters- en patiowoningen.
De ontwikkelaars denken dat Warande voor een keerpunt staat en profiteert van de langzaam aantrekkende woningmarkt.

Ready for Living heeft plannen om meer projecten in Warande te ontwikkelen.

reacties (13)

 • Raag

   

  Helemaal gelijk in, trek Lelystad nou eens omhoog, als nog verder die put in. Veel van Lelystad is huur en excuses maar dat merk je aan alle kanten...

  reageer
 • Raag

   

  Ben 4 jaar geleden vanuit Arnhem naar de Warande (koop) verhuisd, en als ik zo het overgrote deel van Lelystad zie ben ik ook heel blij dat ik in deze wijk woon. Hopelijk met die nieuwe bouw word het wat levendiger. Vraag me wel af wanneer nou die winkel komt.

  reageer
 • KC

   

  In Warande is afgesproken dat er 30% huurwoningen en 70% koopwoningen worden gebouwd. Jij zegt dat er in zes maanden een huurwoning gevonden kan kan worden. Bij de wachtlijst van staan er echt geen 1 1/2 jaar geen woningen leeg. Dat klopt dus niet. Je moet gaan kijken naar de woningmonitor van de gemeente en Centada, dan praat je wel anders. Er moet meer gemêleerd gebouwd worden zodat er geen groepen huurwoningen en koopwoningen worden gebouwd. .

  reageer
 • Richard

   

  Sporen jullie wel?? de wachttijd voor ieder huurhuis welke dan ook bedraagt 4 tot 6 jaar. binnen 6 maanden heb je echt geen huurhuis hoor.

  reageer
 • Sjoerd

   

  Ik ken hem.....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk

   

  Die afgewerkte woning volledig wordt zeker volledig gefinancierd? Haha gaan we weer, woning onder water en de latex, keuken, vloer, etc. zijn meegefinancierd en na oplevering al niets meer waard. Hou toch op met die misleiding en ga echt op materialen innoveren waarmee de woningbouw, als bewezen in Duitsland veel en veel goedkoper kan! Stop met gevelstenen en beton. Bouw naar de tijd en besef dat we over 50 jaar weer slopen?....de tijden veranderen....

  reageer
 • Bart

   

  nee geen sociale huurwoningen. Niet 1 meer. De verhouding is al jaren scheef. Ofschoon er voor deze groep ook huizen gebouwd moeten worden, zorgen nog meer sociale huurwoningen voor een nog onevenwichtigere stad. Er zijn er genoeg en het is helaas zo dat er een wachtlijst is van 2 jaar bij selectieve keuze. Indien iedere beschikbare woning wordt gekozen is de wachttijd nog geen 6 maanden.

  reageer
 • Splot

   

  Die makelaar van RFL is wel een aparte..... Heeft zijn vak als autoverkoper misgelopen, en daar hattie beter op zn plaats geweest....

  reageer
 • KC

   

  Ook sociale huurwoningen moeten gebouwd worden. Er is een wachttijd van ruim twee jaar. Je moet wel door elkaar bouwen. Zo ontstaan geen groepen huurders en kopers. .

  reageer
 • HM

   

  Hopelijk keert voor deze wijk nu eindelijk ook het tij. De mensen die er al wonen zullen graag eindelijk een mooie bewoonbare wijk krijgen. En voor Lelystad zou het ontzettend goed nieuws zijn als er weer eens wat mensen van buiten de stad hier een huis kopen. Dat zijn mensen die zich hier willen binden, een inkomen hebben, hier lokale belastingen betalen en geld uitgeven bij lokale ondernemers/winkels. Dat heeft de stad zo ontzettend broodnodig en niet nog meer sociale huurwoningen!

  reageer
 • ed

   

  heel klein ook

  reageer
 • J. Huis

   

  Op papier is het mooi. Echter de bouw moet nog starten. Eerst zien dan geloven! Zo is het project Patiowoningen Warande (aan het waterschip) ook al drie keer opnieuw gestart zonder succes.

  reageer
 • Bas

   

  die afgewerkte woningen zijn werkelijk prachtig

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert