'Verdachte dief VoedselLoket pleegde bankfraude'

ALMERE
Een Almeerder die verdacht wordt van betrokkenheid bij de diefstal van 14.000 euro van het Voedselloket Almere, moet zich ook voor de rechter verantwoorden voor grootschalige fraude met internetbankieren.

Volgens het Landelijk Parket was de man de organisator van de fraude, waarbij banken voor 100-duizenden euro's benadeeld zijn. Dat zou zijn gebeurd met kwaadaardige software, die ervoor zorgde dat geld naar andere rekeningen werd overgeboekt dan de bedoeling was.

De diefstal bij Voedselloket Almere vond in 2013 plaats. Met een gestolen bankpas werd geld van de rekening van de stichting gestolen. De politie hield uiteindelijk drie verdachten uit Barendrecht, Purmerend en Almere aan.

De Almeerder zit nog steeds vast en moet dinsdag in Dordrecht voor de rechter verschijnen. Tijdens een zogenoemde proforma zitting bepaalt de rechtbank of de man nog langer vastgehouden mag worden.

reacties (4)

 • john

   

  eigenlijk geen medelijden mee hebben en boontje komt om zijn loontje zo als het spreekwoord zegt en wie weet gaan zij hun zonde in de bak wel belijden en is er een bekeringsddrang bij deze boeven die het andere lastig gemaakt hebben bij het plunteren van andermans rekeningen,en voorlopug vast laten zitten tot 6980 na christus.wie volgt?john otten oud almeerder

  reageer
 • Bibi

   

  Als ze vast zitten word hun uitkering stop gezet

  reageer
 • Ariane

   

  Het belangrijkste is natuurlijk om het geld terug te halen via ontneming. Ze zullen wel een uitkering hebben en zolang ze in de bak zitten kunnen ze daar mooi mee aflossen.

  reageer
 • pipi

   

  goed zo.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert