Fracties voor zelfstandig Sportbedrijf

LELYSTAD
Een aantal fracties in de Lelystadse gemeenteraad is er voorstander van dat het Sportbedrijf Lelystad deels of zelfs volledig wordt verzelfstandigd. Dat zeiden GroenLinks, Leefbaar Lelystad en de VVD maandagavond in het radioprogramma Forum bij Omroep Flevoland.

Als volledig eigenaar en tegelijk subsidieverstrekker heeft de gemeente een dubbele rol in het Sportbedrijf. Dat leidde kort geleden tot veel discussie, omdat de gemeenteraad niet wil dat het Sportbedrijf zelf een restaurant zou uitbaten.

Als het Sportbedrijf wordt verzelfstandigd, kan het op commercieel gebied zijn eigen keuzes maken. De VVD is er in elk geval voorstander van dat er meer financiers van buiten de gemeente worden aangetrokken.

reacties (4)

 • raadsvolger

   

  Wat een zwalkend beleid van de gemeenteraad en het College. Privatisering oke, maar dan wel even het onroerend goed(accommodatie) betalen ad. ? miljoen.

  reageer
 • Gekke Henkie

   

  Ja hoor, krijgen ze het straks toch voor elkaar, de leiding van het sportbedrijf, worden ze geprivatiseerd. Beste Gemeente Lelystad, het sportbedrijf wil niet luisteren en dan gaan jullie het maar privatiseren ???? Ik had toch echt wel wat meer standvastigheid verwacht bij de gemeenteraad en B+W. Aanpakken dat sportbedrijf en anders de subsidie kraan dichtknijpen, het is toch weer ongehoord dat er met gemeentelijk geld dingen gedaan kunnen worden waar de gemeente zelf niet achter staat? HANDHAVEN gemeente Lelystad HANDHAVEN !!!

  reageer
 • Sjoerd

   

  Slecht idee om het sportbedrijf te privatiseren... Het gaat hier over gemeenschappelijke voorzieningen/gebouwen. Laat ze de horecatak verzelfstandigen....problem solved

  reageer
 • Jeroen

   

  Goed idee hoor gemeente Lelystad !!!! Dan maken we de sport in Lelystad commercieel omdat we NIET willen dat het sportbedrijf bij de gemeente hoort. Met als gevolg dat de huren van de sportcomplexen straks niet meer betaalbaar zijn voor de verenigingen en dat er nog meer toezeggingen niet nagekomen worden door het sportbedrijf. Er zijn de laatste jaren al meerdere sportverenigingen gedupeerd door het sportbedrijf met mondelinge toezeggingen die nooit nagekomen zijn. Maar laten we het daarom nog erger maken en privatiseren we het sportbedrijf. TOPPIE gemeente Lelystad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert