Burgemeester geeft geen duidelijkheid over radicalisering

NOORDOOSTPOLDER • Ma 12 januari 2015 | 21:32 • Maandag 12 januari 2015 | 21:32
Burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder geeft op vragen van de gemeenteraad geen duidelijkheid over de radicalisering in zijn gemeente. Dat bleek maandagavond tijdens een commissievergadering. Zo wil hij niets zeggen over het aantal jongeren dat open staat voor het gedachtegoed van terreurorganisatie Islamitische Staat IS. Ook is niet duidelijk hoe lang dit probleem zich in zijn gemeente afspeelt.

Burgemeester Aucke van der Werff zei vorig week dat hij net als zijn collega in Dronten, signalen heeft ontvangen over jongeren die een fascinatie hebben voor IS. De fracties van ONS Noordoostpolder en ChristenUnie/ SGP in de gemeenteraad stelden een aantal mondelinge vragen aan de burgemeester over dit onderwerp. Ook wilden zij weten waarom de raad hier niet over is geïnformeerd.

De burgemeester wilde alleen kwijt dat de signalen niet verontrustend genoeg zijn om de raad hierover te informeren. De fractie van ONS Noordoostpolder gaat nu schriftelijke vragen stellen in de hoop alsnog meer antwoorden te krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel