Meer kinderen kunnen sporten dankzij Rabobank

ALMERE
In Almere kunnen de komende drie jaar 500 kinderen extra aan het sporten.
Dat is mogelijk dankzij een bijdrage van de Rabobank Almere aan het Jeugdsportfonds.

Het fonds steunt nu al 900 kinderen uit Almeerse gezinnen, die onvoldoende geld hebben om de sportclub te betalen. Dankzij een ton per jaar van de bank kunnen dat 500 kinderen meer worden.

De bank overwoog eerst één club te sponsoren, maar met een bijdrage aan het Jeugdsportfonds profiteren er meer kinderen. Ook wordt de financiële positie van meer clubs versterkt. Over drie jaar bekijkt de bank of de steun wordt voortgezet.reacties (8)

 • J.C. Moes.

   

  Gewoon even een algemene reactie, juist ook volgen mij van toepassing op sommige reacties op dit onderwerp. Indien men een indruk wil krijgen van de belevingsvarianten en equivalenten van 'Oost-Indisch doof' hoeft men alleen maar de verschillende forums te bezoeken. En nee, ik heb helemaal niets tegen persoonlijke meningen, in tegendeel! Men zou echter wel mogen willen, dat een en ander op actualiteiten, maar vooral feiten, is gebaseerd. Waarbij, zeer waarschijnlijk, een opmerking past, die luidt, 'Hoeveel moeten de banken nog aan malversaties aan de dag leggen voordat een te groot gehalte aan aflatende integriteit verweten kán, en niet in de laatste plaats juridisch vervolgt, gaat worden?’ Struisvogels zijn leuke dieren, maar ze hebbe een eigenaardig trekje, waardoor ik persoonlijk ‘ze’ niet ongelimiteerd vertrouwen schenk ten aanzien van het ordentelijk verloop van het reilen en zijlen van de hele ‘woestijn!’! JC.

  reageer
 • MKM

   

  Eens. Met een dergelijke redenatie kunnen organisaties die ooit iets fout hebben gedaan nooit meer iets goed doen.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Misselijkmakend, die voortdurende aardigheidsoffensieven door de banken! Het lijken de verschillende politieke partijen wel, met hun oeverloos ge, …, eh, aan de weg timmeren rondom de verkiezingstijd. Of moet ik het noemen, "Misselijkmakend, die voortdurende onderschatting van intelligentie van de gemiddelde burger, door de banken!" Maar dan eigenlijk, wat is steeds meer, lijkt het wel, het credo van de commercie dan een beetje hypocriet? Bah! J.C.

  reageer
 • harry

   

  ben bij de eerste 4 woorden gestopt met lezen. stuur een klacht brief naar de rabo, en wees blij dat er meer kinderen kunnen gaan sporten

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Want juist de financiële sector (omvallen Lehman Brothers in sept. 2008) stond aan de wieg van de nu al ruim zes jaar durende crisis." - het is bijna onopgemerkt gebleven, maar er zijn ook Nederlandse banken geweest die géén last hebben gehad van deze problemen, juist omdat ze hun geld niet in allerlei dubieuze derivaten hadden gestoken. We kunnen nu wel doen alsof Lehman de veroorzaker van de crisis is, maar het werkelijke probleem ligt in de gebrekkige moraal van banken, die speculeerden in allerlei rotzooi, waarna deze banken op kosten van de belastingbetaler van de ondergang gered moesten worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • yvonne

   

  top dat alle kinderen kunnen sporten

  reageer
 • O.B. Servator

   

  Dat is mooie free publicity voor de Rabobank. Bij het Libor-schandaal trof de Rabo nog een regeling van 774 miljoen Euro met de toezichthouders. Nu gaat Rabo dus een ton per jaar bijdragen aan het Jeugdsportfonds. Een rekensommetje leert dat de schikking dus ook goed was geweest voor 7.740 jaar een bijdrage van een ton per jaar. Toegegeven, het is een mooi gebaar van de bank maar we moeten dit wel in het juiste perspectief blijven zien. Want juist de financiële sector (omvallen Lehman Brothers in sept. 2008) stond aan de wieg van de nu al ruim zes jaar durende crisis. En juist door die crisis hebben veel gezinnen onvoldoende geld om de sportclub te betalen. Ook leek Rabo lange tijd een keurig nette bank maar inmiddels hebben zij ook een aantal schandalen achter hun naam staan. Het is niet voor niets dat de Rabo nu ruim een jaar geleden een reputatiemanager (Pim Mol) heeft aangesteld. Mij is niet bekend wat die man per jaar verdient maar ik denk dat hij niet onder de doelgroep van het Jeugdsportfonds valt. Tot slot wens ik de kinderen die gebruik moeten (…) maken van de regeling van het Jeugdsportfonds veel plezier bij het sporten!

  reageer
 • Rutger

   

  Mooi.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert