PVV niet in provinciale StemWijzer

FLEVOLAND
De PVV doet niet mee aan de StemWijzer voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart. De partij heeft dat besloten omdat ze het niet eens is met de selectieprocedure van de vragen en stellingen. Het niet opnemen van een stelling over de islam was volgens de PVV de spreekwoordelijke druppel.

Kiezers kunnen de StemWijzer gebruiken om te zien welke partij het beste bij ze past. Alle politieke partijen worden door de StemWijzer gevraagd om 3 belangrijke thema's te noemen. Vervolgens wordt een selectie aan vragen en stellingen gemaakt. De PVV wilde per se een vraag over de islam opgenomen zien worden.

De organisatie achter de StemWijzer laat weten dat te begrijpen, maar zegt dat de PVV geen concrete stelling kon aanleveren die voldoet aan de voorwaarden. Een vraag over de islam zou namelijk wel verband moeten houden met een provinciaal thema. Dat was niet het geval.

Door het besluit van de PVV zal die partij niet verschijnen in het lijstje met resultaten dat mensen krijgen bij het invullen van de StemWijzer.

reacties (17)

 • Dnz.

   

  Lijkt erop dat de PVV naast alles afbranden verder een ordinaire one-issue partij is.

  reageer
 • Jordi

   

  Wederom wordt de PVV door de media volop in de schijnwerpers gezet. Alstublieft "STOP ERMEE". Zet de PVV in de schijnwerper als ze daadwerkelijk eens iets zinvol cq opbouwend zeggen cq presenteren.

  reageer
 • Jan

   

  Het ging in de stelling waar ik op reageerde op wat geloofszaken te maken hebben met de provinciale verkiezingen. Gezien de partijen die meedoen zoals door mij genoemd, lijkt mij dat daar al voldoende verband was gelegd.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Theocratie is een probleem op zich, of je nu het orthodoxe geloof van de SGP aanhangt of het geloof van de PVV dat de moslims de schuld van alles zijn.

  reageer
 • Jan

   

  Meteen foei roepen als het gaat om de PVV zonder argumenten is natuurlijk ook onzin. Uiteraard is het heel belangrijk om rekening te houden met de verdeling in de eerste kamer! Nu wordt er zoveel uitonderhandeld over het wel of niet aannemen van wetten, dat elke stem daar zwaar telt! Dus is het ook wel logisch dat stemwijzer rekening houdt met alle onderwerpen die spelen. En ieder voor zich heeft het recht om te denken wat hij wil, en daar rekening mee te houden bij zijn of haar stemgedrag. Wat dat onderwerp ook is. Dat stemwijzer dit weigert zegt heel veel over de persoonlijke voorkeur van degenen die deze samenstellen. En dat zou juist onafhankelijk moeten zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karin

   

  Dat zijn christelijke partijen. Een ander geloof aanvallen staat niet in hun partijprogramma.

  reageer
 • Ingrid

   

  Wat heeft dat met de stemwijzer te maken? Je hoeft die ook helemaal niet in te vullen. Je kunt gewoon gaan stemmen op de partij van jouw keuze.

  reageer
 • Jan

   

  En wie kiezen straks de leden van de eerste kamer? Wat als het dan gaat om aannemen van wetten die gaan over het onderwerp waarvan de PVV wil dat die in de stemwijzer komt?

  reageer
 • Jan

   

  Zonder het weer over de islam te willen hebben, maar wat hebben het CDA, de CU bijvoorbeeld dan in de provincie te zoeken? Of nog erger, SGP? Want die willen maar al graag meebeslissen, en dat gebeurd toch ook vanuit een geloofs achtergrond. Dus het argument dat geloofszaken beperkt blijven tot Den Haag klopt niet helemaal. Reken maar dat koopzondagen ed niet vanuit een zakelijke achtergrond worden besloten...

  reageer
 • Menno

   

  En wanneer komen er dan van de pvv goeie voorstellen van hoe het allemaal wel moet? Brullen dat alles zo slecht gaat is makkelijk.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Hoe hebben provincies dan met het geloof te maken? Welke taak van de provincie raakt dat onderwerp? Ik snap best dat de PVV een manier heeft gevonden om weer als slachtoffer in beeld te komen, maar laat men eerst maar eens hard maken dat de islam een relevant thema is in het licht van het takenpakket van de provinciale staten

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Om op de PVV te stemmen is geen stemwijzer nodig.Iedereen ,die de gelduitgaven heeft gezien tijdens de crisis van o.a. het Oosterwold (volledig mislukt),vliegveld Lelystad (rreds beslist) ,de windenergieparken (allemaal subsidie),de inmiddels bekende fietsbruggen (ook subsidiegeld),die amper gebruikt worden, weet precies hoe ons belastinggeld wordt verkwanseld.Ik ben benieuwd waar dit in de stemwijzer voorkomt!

  reageer
 • Ruben

   

  Geen probleem, ook zonder stemwijzer weten we al dat de PVV de meeste stemmen zal krijgen.

  reageer
 • ikke

   

  "De Provincie moet niet meewerken aan de ontwikkeling van nieuwe moskeeen, synagogen, RK-kerken of andere gebedshuizen in of nabij beschermde natuurgebieden." EENS / ONEENS

  reageer
 • Annechien

   

  Domme reacties Ook Provincies hebben met geloof te maken! Ik mag toch aannemen dat elke partij ongeacht van welke kleur, zijn eigen keus mag bepalen welke drie standpunten ze in willen leveren! Als u moeite doet kunt u de verkiezingsprogramma's op de sites van de partijen lezen!!! Nu wordt je gemanipuleerd om het lijstje in te vullen! Meestal kom je op verkeerde partij uit!!!

  reageer
 • ron

   

  lijkt mij ook een terechte procedure. maar PVV vertel maar welke stellingen je hebt aangebracht

  reageer
 • Kaya

   

  De stemwijzer gaat logischerwijs over provinciale onderwerpen, een geloof is geen provinciaal onderwerp. Blijkbaar kan de pvv zich maar op 1 onderwerp profileren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert